4 способи подовження життя рибальського спорядження » Новини Житомира
 
 


4 способи подовження життя рибальського спорядження

Автор: news_maker від 17-04-2024, 23:54, переглядів: 8


Світлина: stephen momot / Unsplash


Хіба може бути щось краще, за радість від риболовлі? Це стосується і тих, хто рибалить щодня, і тих, хто потрапляє на водойму лише інколи. Водночас, аби ця радість була довготривалою, потрібно піклуватися про рибальське спорядження, адже належний догляд не лише продовжить термін його служби, але й підвищить його продуктивність.

Ось 4 простих способи подовження життя рибальського спорядження, аби воно радувало вас довше.

Оглядайте спорядження перед використанням та зберіганням



Перевірка рибальського спорядження перед та після риболовлі може здатися складним завданням, але це суттєво заощадить час. Ба більше, коли це перетвориться на звичку, ви навіть не сприйматимете це, як завдання, а лише як частину рибальської рутини.

Огляд перед риболовлею дає змогу виявити й виправити проблеми зі спорядженням ще до того, як ви опинитеся біля води, а під час перевірки після риболовлі можна одразу усунути пошкодження. Пропонуємо перелік дій із перевірки всього рибальського спорядження:

- Пошукайте тріщини або інші ознаки руйнації на вашому спінингу, вудці.
- Перевірте хід котушки (непритаманні звуки, нерівне обертання).
- Перевірте напрямні вудилища та переконайтеся, що їхні краї гладкі (адже нерівна поверхня може пошкодити волосінь), і що вони надійно закріплені.
- Після закінчення риболовлі, послаблюйте котушки, аби волосінь не натягувалася.

Таке регулярне обслуговування рибальського спорядження є запорукою того, що вам не доведеться робити його «капітальний ремонт» і ви завжди знатимете, у якому воно стані.

Мийте рибальське спорядження прісною водою з низьким тиском



Майже на кожному рибальському човні є шланги для прісної води. Фахівці радять промивати рибальське спорядження прісною водою після кожного використання, щоби мінімізувати пошкодження солоною водою та сміттям. Сіль на спорядженні після риболовлі в солоній воді спричинює корозію, а сміття може пошкодити різні його елементи.

Пам’ятайте про тиск, коли промиваєте спорядження зі шланга, адже спорядження не призначені витримувати високий тиск. За браком шланга з прісною водою після риболовлі потрібно мати пляшку такої води для промивання.

Старанне промивання рибальського спорядження прісною водою після кожного використання подовжить термін його служби й позбавить необхідності часто витрачати кошти на його оновлення. Така бережливість, за допомогою догляду за спорядженням, є доволі розумним кроком для рибалки, оскільки майже всім відомо, що деяки з рибалок мають залежність від постійного купування нового рибальського спорядження при любій нагоді, ця рибальська шопінгова залежність дуже схожа на залежність гравців в онлайн-казино або гравців в онлайн-відеоігри.

Ретельно сушіть рибальське спорядження



Світлина: Simon Hurry / Unsplash

Вода, що залишилася на рибальському спорядженні, напевне його пошкодить. Сушити його просто, але якщо не робити цього ретельно, можна заплатити дуже високу ціну. Протріть спорядження після промивання паперовим рушником або сухою ганчіркою, а потім залиште його висихати, бажано на відкритому повітрі, перш ніж пакувати для зберігання.

Залишки води на спорядженні можуть спричинити іржавіння металевих елементів, а цвіль та грибок руйнують дерев’яні елементи. Ось чому ретельне висушування вудок, спінінгів та іншого спорядження — це запорука їх довготривалого використання.

Частіше розбирайте рибальське спорядження для досконалого очищення



Час від часу, або після брудної риболовлі, розбирайте рибальське спорядження і ретельно його чистіть. Розбирання вудилищ і котушок дає змогу почистити та оглянути важкодоступні елементи.

Для детального очищення переконайтеся, що ви:

- Використовуєте м’який мийний засіб із теплою водою для очищення котушок, вудилищ і волосіні. Агресивні хімічні мийні засоби можуть пошкодити рибальське спорядження, тому не використовуйте їх.
- Зосередьтеся на очищенні тих ділянок, які легко забруднюються, на кшталт ручки, барабана та напрямних, за допомогою щітки та скребка.
- Здувайте сміття з куточків барабанів та важкодоступних місць феном.
- Змащуйте всі рухомі частини рибальського спорядження відповідно до рекомендацій виробника.
- Перевіряйте та не допускайте зносу рибальського спорядження, наприклад, котушка, не має хитатися.

Авжеж, після детального чищення спорядження його потрібно ретельно просушити — не забудьте зробити це. Коли збиратимете спорядження, робіть це обережно та не сильно затягуйте елементи, аби не пошкодити їх.

Якщо витратити кілька хвилин до й після риболовлі, щоби виконати ці поради, ваше спорядження довго буде в ідеальному стані та служитиме вам якнайдовше. Ба більше, якщо інколи приділяти близько пів години уваги ретельному чищенню, спорядження працюватиме ефективніше й заощадить вам купу нервів під час майбутньої риболовлі.

Категорія: Блоги

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: