Як вибрати спінінг? » Новини Житомира
 
 


Як вибрати спінінг?

Автор: news_maker від 5-11-2018, 14:54, переглядів: 1 460

 Як вибрати спінінг?

Риболовля - улюблене захоплення багатьох чоловіків, а часто і жінок, адже дозволяє весело і активно провести час на свіжому повітрі, в тиші і спокійній атмосфері. Але головне - дарує азарт і ні з чим незрівнянне задоволення від того, що на гачку нарешті опинилася риба.


Успіх риболовлі багато в чому залежить від правильного вибору снастей, але головну роль в ньому відіграє спінінг. Вибір якісного вудилища - завдання не з легких.


При виборі спінінга важливо врахувати наступні моменти:

  • як ловити;
  • кого ловити;
  • на яку приманку;
  • звідки.

У величезному асортименті спінінгів і додаткових риболовецьких аксесуарів легко розгубитися, особливо новачкові. Однак, якщо знати кілька вирішальних чинників, можна придбати якісне вудилище, відповідне параметрам.


ТОП 5 характеристик, які слід врахувати при виборі спінінга

  1. тест

На бланку кожного спінінга виробники вказують таку характеристику вудилища, як тест. Він встановлюється в грамах і демонструє мінімальну і максимальну вагу приманок, які можна використовувати, тобто потужність спінінга. Спінінги діляться на: ультралегкі (тест 0-10 г), легкі (тест 5-15 г), середні (тест 10-30 г), важкі (тест в межах 20-50 г) і джеркові (тест більше 50 г). Саме від тесту залежить наскільки зручно буде закидати приманку. Існують також спінінги з проміжними рівнями тесту (середньо легкий, або середньо тяжкий), саме такі рекомендують новачкам як універсальні.


2.  довжина


Щоб підібрати спінінг відповідної довжини слід визначитися в яких умовах, якою технікою і на якій дистанції планується ловити рибу. Наприклад, при ловлі з зарослого рослинністю берега існує великий ризик зачепитися за гілки і кущі кінчиком довгого вудилища, тому оптимально вибирати спінінг довжиною 1,9-2,1 метра. Таку ж довжину слід вибирати і при ловлі риби з човна. На невеликих водоймах довгий спінінг ні до чого, однак при ловлі на великих річках і водосховищах навпаки, нічого робити з коротким вудилищем.


3. кільця


Від якості кілець і їх розташування безпосередньо залежить тривалість служби волосіні. У якісних вудилищах кільця мають максимальну жорсткість, гладкі за текстурою і стійкі до всіляких пошкоджень. Від діаметра і розташування кілець на вудилищі безпосередньо залежить дальність закидання, особливо коли ловля ведеться на легку приманку. На спінінги телескопічного типу кільця встановлюють там, де дозволяє конструкція вудилища, а ось спінінги зі складових бланків оснащують кільцями, розставленими по точному розрахунку комп'ютерної діагностики з урахуванням можливих навантажень і поведінки бланка вудилища при сильних ривках великої риби.


4. ручка


Найчастіше ручки для спінінгів виготовляють з гуми, шкіри або пробки. Пробкові ручки вважаються найбільш зручними, тому що не ковзають, мало важать, і не замерзають в холодну погоду. Зустрічаються також ручки з частковим корковим покриттям. Головний критерій вибору - легкість і зручність утримування вудилища в руках.


5. Стрій


Виділяють спінінги з повільним, середнім і швидким строєм. Для початківців краще всього підходить вудилище середнього строю з рівномірною проводкою, проте ловити таким спінінгом найкраще на відкритій місцевості. При ловлі з зарослого берега потрібні короткі кистьові кидки, здійснювати які можливо тільки спінінгом швидкого ладу.


Магазин гренка надає можливість купити спінінги найкращої якості від провідних виробників рибальських снастей. В асортименті 2,6 тисячі різних моделей спінінгів. Кожен рибалка знайде для себе відповідне вудилище з потрібними характеристиками, яке забезпечить йому відмінне клювання і улов.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: