Житловий комплекс, який за підтримки ЄС збудують для ВПО в Житомирі, матиме надсучасне укриття » Новини Житомира
 
 


Житловий комплекс, який за підтримки ЄС збудують для ВПО в Житомирі, матиме надсучасне укриття

Автор: news_maker від 7-05-2024, 11:20, переглядів: 32


Безбар’єрне укриття, в якому зможуть знаходитись 445 людей, облаштують на території житлового комплексу, який збудують для ВПО у Житомирі. Будинки на 116 квартир зведуть в 2024/2025 роках у провулку Червоному.

Укриття буде розміщуватися в одному з чотирьох будинків.

«Відповідно до підвищених санітарних вимог по інклюзивності у даному проекті збільшилась кількість звичайних та інклюзивних санвузлів. Більш серйозними стали вимоги до безпеки людей. Стосовно пожежної безпеки, ми додали насосну станцію пожежогасіння з баками запасу води. Також у нас з’явилося приміщення для зберігання забрудненого одягу (на випадок радіаційного ураження). Додалося приміщення для зберігання засобів індивідуального захисту», – зазначила Світлана Коломієць.

Крім двох основних виходів, які будуть облаштовані і сходами, і підйомниками, у проекті передбачено ще один аварійний вихід.

«На випадок, якщо є якась руйнація чи завали, то аварійний вихід буде знаходиться досить далеко від будівель, для того, щоб залишитися неушкодженим. За новими ДБН він буде більшого розміру», - пояснила архітектор Світлана Коломієць.

Головний інженер проекту Дмитро Венгловський зазначив, що сходи сховищ будуть оснащені дверима, які встановлюватимуть на етапі заливки фундаменту, аби забезпечити герметичність споруди і максимальний захист від ударної хвилі, яка може виникнути внаслідок вибухів.

«Такі технічні рішення не тільки зменшать ризик впливу від зовнішніх загроз, але й значно підвищать рівень безпеки мешканців у критичних ситуаціях», – сказав він.

У разі аварійного відключення електрики укриття матиме – генератор. Нині на будівельному майданчику тривають підготовчі роботи.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: