У Житомирі відбувся захід «Зроблено в Житомирі»: місцеві виробники презентували свої товари » Новини Житомира
 
 


У Житомирі відбувся захід «Зроблено в Житомирі»: місцеві виробники презентували свої товари

Автор: news_maker від 13-07-2024, 21:25, переглядів: 18


В межах заходу «Зроблено в Житомирі», що проходив на Новому бульварі, відбулася виставка-ярмарок житомирських виробників, які об’єдналися під брендом «ДоБре». Учасники представили одяг, взуття, аксесуари та крафтові продукти харчування. Загалом, участь взяли близько 30 учасників.

Також пройшов модний показ, до якого доєдналися 14 дизайнерів та виробників одягу: фабрика «Марічка», «Речі до Речі», «In clothes», Teen Spirit, майстерня «Пацьорки», «GSTARSKIDS», «Marina gin», TATKO, Олег Земнухов, Marina Mas, Kауаr, Центр сфери обслуговування міста Житомира, Центр легкої промисловості та побутового обслуговування міста Житомира та релокований заклад освіти «Сєвєродонецький професійний ліцей». Вони презентували сучасний та повсякденний одяг для жінок та чоловіків, одяг для дітей та підлітків, вишиваний одяг, еко-одяг, одяг з льону та залишків матеріалів.

Майстриня народної творчості Марина Василенко, за освітою історик, провела майстерклас про національний одяг та моделінг, а також презентувала свої власні вироби.

«Кожна прикраса має свій підтекст та символізм. Наприклад, коралове намисто з дукатами носили заможні, «статусні» дівчата. Зазвичай їх хлопці хотіли сватати в першу чергу. Така ж справа і з пацьорками, які виготовлені із муранського скла в Венеції. Ці бусини вважались найдорожчими серед тих, які були на території України. Білі буси або баламути — весільні. Намисто із шелестами — оберег проти злих духів за повір’ями. Або, як колись жартували, — жінка шелестить, а її чоловік чує, що вона повертається додому. «Бабське» чи «дерев’яне» — для старших жінок, які передали свої прикраси доньці чи невістці та носили в основному льняні та дерев’яні вироби. Намисто з ракушок каурі – заморське, матеріал привозили з-за кордону. Дармовиси — скляні буси для дівчат, які не могли дозволити собі дорогі прикраси, але хотіли привертати до себе увагу».

Ірина Васильєва представляє ФОП BOROVSKY – виробника брендованого паперового пакування для продуктів харчування та промислових товарів.

«Подарункові пакетики, коробочки, конвертики... Є невеличкі дощечки, на яких можна писати побажання та надіслати коханому чи коханій. Можна навіть надрукувати портрет», – каже Ірина Васильєва.

Єлизавета Яворська демонструє дитячий й дорослий текстиль та одяг:

«А ще ми беремо участь у показі. Якщо говорити про виробництво текстилю – наш бренд «Little Bunny Shop», а одягу – «In Clothes ZT». Тут у нас дитячі товари, товари для новонароджених, також постіль й скатертини. Є і машинна вишивка, і ручна», – говорить підприємиця.

Секретар міської ради Галина Шиманська зазначила: «Сьогоднішній захід – подія, яка допоможе житомирянам та гостям міста познайомитися з продукцією та послугами, які існують в Житомирі. Є амбітна надія, що ми, житомиряни, будемо хвалити наші комфортні житомирські послуги, наш одяг та смакувати смаколики, вироблені на наших фабриках. Сьогодні ви маєте змогу побачити тих людей, які в якійсь мірі творять історію нашого міста.»

Довідково: Захід організовано Житомирською міською радою за підтримки Програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», яка спільно фінансується Європейським Союзом і урядом Німеччини та впроваджується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.

Стратегічний виконавець програми – німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ Ukraine) GmbH. Локальний партнер з виконання – ГО «Інтерньюз-Україна».




















Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: