Майже кожна третя вагітність в області завершується абортом » Новини Житомира
 
 


Майже кожна третя вагітність в області завершується абортом

Автор: news_maker від 2-07-2013, 17:49, переглядів: 1 438

Майже кожна третя вагітність в області завершується абортом

Громадські організації Житомира закликають активніше проводити роботу з молоддю з питань планування сім'ї. Згідно статистики, майже кожна третя вагітність в області завершується абортом. Це трохи менше, ніж, в середньому, по Україні, але у півтора рази більше у порівнянні із країнами Західної Європи.

Під час засідання житомирської міської комісії з попередження насильства у сім’ї, протидії торгівлі людьми, демографічного розвитку та гендерної рівності молодіжна громадська організація "Паритет" презентувала результати власного опитування молоді на цю тему.
Протягом місяця волонтери організації вивчали рівень обізнаності з питань планування сім'ї майже півтори тисячі молодих житомирян віком від 15 до 35 років. Респонденти відповідали на питання стосовно початку статевого життя, потреби в інформації щодо запобігання венеричним хворобам, використання контрацептивів, тощо. Дослідження дало вельми цікаві результати, каже тренерка програми "Здоров'я жінок України", експерт громадської організації "Паритет" Світлана Євченко:

"Хочу звернути вашу увагу на один з моментів дослідження. З'ясувалося, що у віковій категорії 20-35 років – найвищий відсоток жінок, які негативно ставляться до контрацепції. І це парадоксально. Для прикладу, у віковій категорії 15-18 років негативно ставляться до контрацепції 2% опитаних, а у категорії 18-19 – 5%. Тоді як у категорії 20-35 років цей показник склав 17,5%".

Планування сім'ї допоможе навчитися уникати ризикової поведінки, регулювати перерви між народженням дітей та запобігати небажаним вагітностям, зауважує Світлана Євченко. Оскільки результати дослідження свідчать, що інформація стосовно планування сім'ї є надзвичайно актуальною серед молоді, вона переконана, що є сенс активізувати просвітницьку роботу у цьому напрямку.

Додамо, що отримати професійну консультацію та порадитися з цих та багатьох інших питань молоді люди завжди можуть у "Клініках, дружніх до молоді". Конфіденційність та анонімність лікарі гарантують.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: