Житомирський Автодор ще й ухиляється від податків! — ДемАльянс » Новини Житомира
 
 


Житомирський Автодор ще й ухиляється від податків! — ДемАльянс

Автор: news_maker від 9-07-2013, 17:26, переглядів: 1 312

Житомирський Автодор ще й ухиляється від податків! — ДемАльянс

Суд визнав винною головного бухгалтера ДП «Житомирський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», однак звільнив від кримінального покарання. Ще 27 березня 2013 року суддя Богунського районного суду Житомира Софія Костенко за клопотання прокуратури винесла ухвалу про звільнення чиновника від відповідальності.

Суд встановив, що головний бухгалтер ДП «Житомирський облавтодор» умисно ухилилась від сплати ПДВ на суму понад 1 мільйон гривень. Крім того, з листопада по грудень 2012 року при нарахуванні заробітної плати, усвідомлюючи наслідки своїх дій та маючи фінансову можливість їх сплати, не сплатила до управління Пенсійного фонду суму єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у розмірі 1924028,06 грн. Загальний розмір завданої кримінальним правопорушенням шкоди становить 2950704 грн.

На думку суду, керівництво житомирського автодору вчинило злочин передбачений ч. 1 ст. 212 КК України.

Втім, представник обласної прокуратури Л. Палій вирішив проявити гуманність і милосердя та клопотав про звільнення вже фактично засудженого бухгалтера облавтодору від кримінальної відповідальності. Формальна підстава — всі податки та пеню було сплачено.

“Безумовно, суд зобов'язав чиновників сплатити податки і вони це зробили. Окрім даних платежів були сплачені ще й чималі суми штрафних санкцій. Зробили це, горе чиновники, не з власних кишень. Таким чином умисне недобросовісне господарювання призвело до чергової розтрати коштів платників податків та зборів — наших коштів, а при цьому винні особи уникли від відповідальності”, — обурюється голова Житомирської організації партії Демократичний Альянс Дмитро Ткачук.

У партії продовжуватимуть всіляко викривати ознаки порушень законів дорожніми службами та інформуватимуть громадськість про це.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: