ДемАльянс виявив у Житомирської влади перевізника-фаворита » Новини Житомира
 
 


ДемАльянс виявив у Житомирської влади перевізника-фаворита

Автор: news_maker від 30-07-2013, 14:33, переглядів: 1 393

ДемАльянс виявив у Житомирської влади перевізника-фаворита

Влада Житомира визначила фаворита серед перевізників. Улюбленцем очільників міста стало ПП «Шеріфф». Це приватне підприємство виявилось єдиним перевізником, який встиг подати документи у скандальному «конкурсі одного дня» 3 липня, коли між оголошенням про «вакантні» маршрути і кінцевим часом подачі документів пройшло менше доби.

Всі сім останніх “тимчасових угод” з перевізниками, починаючи з 15.11.2012 року і по 04.07.2013 року отримала фірма, яка почала активно розвиватись на ринку житомирських перевезень після того, як Володимир Дебой став «наводити свій порядок» в транспортній сфері міста. З початку року ПП «Шеріфф» отримало можливість здійснювати пасажирські перевезення на маршрутах №3-А, 9, 19 та 47. Таку можливість підприємству надали в управлінні транспорту, уклавши «тимчасові договори».

В поточній редакції закону України «Про автомобільний транспорт» відсутній термін «тимчасовий договір» та умов, які можуть стати підставою укладення такого документу. Попри це вони активно підписуються з «Шерифом». Така процедура дозволяє взагалі обійти процедури проведення відкритого конкурсу, навіть формального.

Начальник управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний у коментарях для ЗМІ зазначив, що подібні договори вони заключають виключно з власної ініціативи, а не у відповідності до законодавства: «Опубліковуємо такі оголошення за 2 дні до закінчення терміну прийому заяв і робимо це з власної ініціативи, а не відповідно до якихось нормативних вимог», — пояснив Підпокровний.

Те що ПП «Шеріфф» користується підвищеною лояльністю міської влади свідчать і ряд інших фактів. Зокрема 15.11.2012 року укладений договір на маршрут 3-а, який відсутній в мережі міських автобусних маршрутів затвердженій рішенням виконкому. 04.01.13 з підприємством було укладено тимчасовий договір на маршрут № 9, який було скасовано у відповідності до того ж рішення виконкому ще за рік до того 15.02.2012 року.

«Чому в міськраді надають перевагу саме цьому підприємству і йдуть на порушення законодавства задля забезпечення його інтересів ми можемо лише здогадуватись. Та така лояльність, як правило, здобувається не через гарні очі. Чиновники повинні діяти в рамках законодавства! Якщо організатори конкурсу зловживають владними повноваження за це потрібно відповідати по закону. І ми вимагатимемо такої відповідальності», — говорить Голова Житомирського Демократичного Альянсу Дмитро Ткачук.

У партії вимагають від міської влади прозорих рішень у транспортній галузі, що призведе до підвищення якості міських перевезень. ДемАльянс вимагає скасувати практику укладання корупційних тимчасових договорів замість проведення конкурсів і відмовитись від лобіювання інтересів фаворитів. Перевізники повинні визначатись на чесних та прозорих умовах.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: