Депутати обласної ради виділили житомирському ТТУ 9,4 мільйона гривень » Новини Житомира
 
 


Депутати обласної ради виділили житомирському ТТУ 9,4 мільйона гривень

Автор: admin від 19-09-2013, 19:09, переглядів: 1 324

Депутати обласної ради виділили житомирському ТТУ 9,4 мільйона гривень

Депутати обласної ради виділили житомирському ТТУ 9,4 мільйона гривень, затвердивши розпорядження голови облдержадміністрації про перерозподіл державної субвенції на пільгові перевезення на користь ТТУ. "За" проголосували 58 депутатів із присутніх на засіданні 87. Аргументуючи необхідність прийняття цього рішення, голова облдержадміністрації Сергій Рижук наголошував – зараз потрібно зняти гостроту проблеми, а потім братися до її комплексного розв’язання. Серед однодумців згадав прокуратуру:

"Я отримав записку від прокурора області, який підтримує позицію, що треба комплексно підійти до вирішення проблем ТТУ: і розвантажити ті маршрутки, які прибуткові, відправити їх на райони, і добавити значно трамваїв і тролейбусів, і ми цим займаємося, і ще декілька питань".

Міський голова Житомира Володимир Дебой у своєму виступі оперував цифрами – скільки пільговиків перевезено, скільки субвенції недоотримано, скільки податків сплачено. У сусідів, каже, місцеві депутати ставляться до проблем ТТУ з більшим розумінням:

"51,7% фінансування Вінниці від загального розміру обласної субвенції. Депутати нашої обласної ради затвердили на початку року для ТТУ 30% від обласної субвенції. Ось де є критична проблема. У випадку затвердження розпорядження голови ОДА це буде 48%, і питання по ТТУ якби знімається".

Представники інших міст і районів області від такого рішення були не в захваті. "Проблеми ТТУ розуміємо, але чому їх знову вирішують за наш рахунок? – поцікавився міський голова Бердичева Василь Мазур:

"Я думаю, що в цьому питанні сьогоднішня сесія повинна поставити крапку. Я вірю і голові обласної державної адміністрації, і голові обласної ради, що за підтримки уряду це питання буде зняте. Але далі так працювати просто неможливо. У нас теж люди, у нас теж проблеми".

У відповідь Сергій Рижук зауважив: "Я щиро вдячний і підтверджую вашу правоту, і вибачаюсь перед керівниками міст і районів, які отримали додаткові, як мінімум, незручності. І ми разом обов’язково цю проблему найближчим часом знімемо".

А директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ганна Ємченко поінформувала, що днями Адміністрація Президента затребувала дані про фінансові ресурси, яких не вистачає області. На Житомирщині нарахували недостачу у 318 мільйонів гривень, в тому числі, 64,7 мільйона субвенції на пільгові перевезення. Чи вдасться отримати таку суму, невідомо, зазначила директор департаменту, але мінімум п'ять мільйонів обіцяють.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: