На Житомирщині надається всебічна допомога ветеранам війни » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині надається всебічна допомога ветеранам війни

Автор: news_maker від 29-10-2013, 17:10, переглядів: 1 205

На Житомирщині надається всебічна допомога ветеранам війни

У першу неділю листопада в Україні відзначають День працівників соціальної сфери. З цієї нагоди 29 жовтня у Житомирському українському академічному обласному музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги відбулися урочисті збори. З професійним святом працівників галузі привітали голова облдержадміністрації Сергій Рижук та голова обласної ради Йосип Запаловський.
У всіх областях України реалізуються проекти з надання всебічної допомоги героям, котрі визволяли державу від німецько-фашистських загарбників у 1941–1944 роках. Надання повноцінної соціально-медичної допомоги цій категорії населення визначено одним із пріоритетів діяльності Президента України Віктора Януковича, він активно підтриманий органами місцевої влади всіх рівнів.
На Житомирщині проживає 56 тисяч ветеранів війни, серед яких – 6 тисяч інвалідів війни, 6,5 тисяч учасників бойових дій, 32,3 тисяч учасників Великої Вітчизняної війни та 11,2 тисяч вдів. У нашій області, як і загалом у державі, значна увага надається оздоровленню, лікуванню та соціальному догляду ветеранів. Про це зауважив голова облдержадміністрації, виступаючи на урочистостях до Дня працівника соціальної сфери.
Разом із тим, на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення в частині надання державної допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям за рахунок коштів державного бюджету області цьогоріч передбачено субвенцію у сумі 1 млрд. 299 млн. грн., що на 208 млн. грн. більше, ніж торік.
Значної уваги у соціальних ініціативах Президента України, що стартували у березні минулого року, надано дітям з особливими потребами. Влада області системно працює над тим, аби створити необхідні умови для виховання і розвитку такої категорії громадян.
«З цією метою в області функціонують дитячі реабілітаційні установи, зокрема до Міжнародного дня захисту дітей відкрито комунальну установу «Обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів» Житомирської обласної ради», – зазначив Сергій Рижук, спілкуючись із журналістами.
Після внесення змін до чинного законодавства на виконання нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» в області зросла державна допомога на дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність. Вказане підвищення для таких дітей становить 894 грн. на місяць.
Крім того, завдяки впровадженню соціальних ініціатив Президента посилено соціальну підтримку сімей, у яких виховуються діти-інваліди, котрі фактично не здатні до самообслуговування. Так, суттєво підвищується розмір надбавки на догляд за такими дітьми.
«Наразі лікарсько-консультативні комісії медичних закладів області завершують переогляд медичних справ дітей із особливими потребами щодо встановлення їм підгрупи «А», – конкретизував голова облдержадміністрації. – І вже на підставі відповідного медичного висновку одному з непрацюючих батьків призначається надбавка на догляд у збільшеному до прожиткового мінімуму розмірі. Наразі майже 700-м батькам уже проведено відповідні перерахунки від 486 до 605 грн., залежно від віку дитини.
На Житомирщині надається всебічна допомога ветеранам війни
На Житомирщині надається всебічна допомога ветеранам війни
На Житомирщині надається всебічна допомога ветеранам війни

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: