Розмір зарплати в області на 20% менший, ніж, в середньому, по Україні » Новини Житомира
 
 


Розмір зарплати в області на 20% менший, ніж, в середньому, по Україні

Автор: news_maker від 30-10-2013, 13:12, переглядів: 1 282

Розмір зарплати в області на 20% менший, ніж, в середньому, по Україні

Такі дані оприлюднила статистична служба за перший місяць осені. Підраховано, що на Житомирщині середня зарплата штатних працівників на підприємствах з кількістю найманих працівників десять і більше у вересні становила 2538 грн.

Порівняно з серпнем цей показник зменшився на 2%, а проти вересня минулого року зріс на 7%. Показники оплати праці аналізує заступник начальника відділу статистики соціально-тудових відносин головного управління статистики в Житомирській області Світлана Шиманська:

"Досягнутий рівень заробітної плати більш ніж вдвічі перевищує законодавчо встановлені з 1 січня 2013 року соціальні стандарти: мінімальну заробітну плату у розмірі 1147 грн. та такий же прожитковий мінімум для працездатних осіб. Розмір заробітної плати в області становив 78% середнього в Україні. У промисловості оплата праці складала в середньому 2833 грн., у будівельній галузі –2314 грн., у сільському господарстві – 1879 грн.".

Також з державної служби статистики повідомили, що на 1 жовтня борг по зарплатах в області становив 8 мільйонів 300 тисяч гривень. З початку року заборгованість вдалося скоротити на 40 % або на 5,6 мільйона гривень.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: