До кінця листопада перевізники отримають повернені кошти за перевезення пільговиків » Новини Житомира
 
 


До кінця листопада перевізники отримають повернені кошти за перевезення пільговиків

Автор: news_maker від 30-10-2013, 16:46, переглядів: 1 279

До кінця листопада перевізники отримають повернені кошти за перевезення пільговиків

Про це заявив голова облдержадміністрації Сергій Рижук перед початком засідання колегії обласної державної адміністрації 30 жовтня, яка присвячена питанням реалізації соціальних ініціатив Президента України на Житомирщині у 2013 році.
За розпорядженням голови облдержадміністрації відбувся перерозподіл залишків субвенції з державного бюджету в сумі 9,4 млн. грн. на користь Житомирського трамвайно-тролейбусного управління. Дане розпорядження було підтримано депутатами на 16-й сесії обласної ради, на якій головними питаннями були внесення змін до обласного бюджету на 2013 рік, а також затвердження розпорядження № 258 голови обласної державної адміністрації «Про перерозподіл обсягу субвенції».
Нагадаємо, що працівники комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» протягом 5 місяців не отримували заробітну плату. Для негайного вирішення проблеми на розгляд депутатів обласної ради було запропоновано затвердити перерозподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у сумі 9,4 млн. грн. на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян.
Як зазначав голова облдержадміністрації Сергій Рижук під час обговорення питання, обласна влада робить все можливе, щоб області виділили додатковий фінансовий ресурс для покриття компенсації, який буде спрямовано в регіон впродовж жовтня-листопада поточного року, але напругу з виплатою заробітної плати треба зняти зараз. Це особливо важливо у контексті реалізації завдань Президента України щодо забезпечення якісних умов життя в частині вчасної виплати зарплат і зростання доходів населення.
«У листопаді місяці віднайдемо кошти для повернення компенсації збитків пасажирським перевізникам пільговиків. Для вирішення проблем ТТУ було взято 9 млн. грн., а сьогодні маємо накопичення 17 млн. Ще не повернули ці кошти перевізникам, тому що потрібно пройти процедуру погодження перерозподілу бюджетних статей на рівні Кабінету Міністрів та Міністерства фінансів України», - сказав очільник області Сергій Рижук.
Керівництво області вимагає від автоперевізників не спекулювати на перевезенні пільговиків, відповідально ставитися до своєї роботи.
Сергій Рижук подякував всім автоперевізникам, які, не дивлячись на вкрай складну ситуацію по відшкодуванню коштів за перевезення пільгової категорії громадян, і надалі продовжують перевезення пасажирів щоденно.
Довідково: вирішення питання вчасного і повного відшкодування компенсації за пільгове перевезення пасажирів не може бути розв’язано тільки діями місцевої влади. Потрібно внести зміни до Державного бюджету з метою 100-відсоткового відшкодування компенсацій. Розглядається питання участі Житомирщини у пілотному проекті щодо адресного отримання коштів на пільгове перевезення. Також потребує вирішення питання дублювання маршрутів міського електротранспорту мікроавтобусами приватних перевізників.
Прес-служба облдержадміністрації

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: