Сільськогосподарські товаровиробники отримуватимуть по 2 тис. грн за 1 га посіву льону » Новини Житомира
 
 


Сільськогосподарські товаровиробники отримуватимуть по 2 тис. грн за 1 га посіву льону

Автор: news_maker від 13-11-2013, 17:28, переглядів: 2 275

Сільськогосподарські товаровиробники отримуватимуть по 2 тис. грн за 1 га посіву льону

На розвиток льонарства у 2014-му році на Житомирщині планується виділити сільськогосподарським товаровиробникам по 2 тис. грн за 1 га посіву. Фактично обласний бюджет покриває витрати на посів. Про це повідомив облдержадміністрації Сергій Рижук 13 листопада під час урочистих зборів з нагоди Дня працівників сільського господарства.

Так, на Житомирщині відновлюються традиційна для Полісся галузь – льонарство. Наразі тривають роботи зі створення в області корпорації з вирощування льону-кудряшу.

— Для Житомирщини галузь льонарства є визначальною, – зауважив Сергій Рижук. – В області поступово розширюються площі під льоном-кудряшем. Під урожай 2014-го року сільгосппідприємствами Попільнянського, Ружинського, Червоноармійського та Житомирського районів заплановано провести посів льону-кудряшу на площі 1000 гектарів.

За словами очільника області, введення в сівозміну льону-кудряшу стане альтернативою ріпаку та соняшнику, які висіваються без урахування чергування культур.

— Причому, олійний льон є унікальним попередником для озимої пшениці, він майже не вражається хворобами і не має шкідників, що дуже важливо для послідуючих культур, – пояснив керівник Житомирщини.
Прес-служба облдержадміністрації

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: