Співпраця та діалог між владою і громадянами - запорука стабільного розвитку держави » Новини Житомира
 
 


Співпраця та діалог між владою і громадянами - запорука стабільного розвитку держави

Автор: admin від 18-12-2013, 14:26, переглядів: 1 214

Співпраця та діалог між владою і громадянами - запорука стабільного розвитку держави


За ініціативи голови облдержадміністрації Сергія Рижука 17 грудня в Житомирі відбувся круглий стіл, під час якого обговорювалися актуальні питання щодо суспільно-політичної ситуації в Україні. У ньому взяли участь заступники голови облдержадміністрації Олександр Никитюк та Віктор Куницький, Житомирський міський голова Володимир Дебой, директори департаментів та начальники управлінь облдержадміністрації, а також представники громадськості, засобів масової інформації.
Виступаючи перед присутніми, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк наголосив на тому, що, незважаючи на негативну риторику представників опозиції на адресу влади, ситуація в нашій країні є стабільною та прогнозованою, оскільки всі політичні інституції на різних рівнях функціонують злагоджено. Він, зокрема звернув увагу, що Україна не змінила свого зовнішньополітичного курсу, а Президент Віктор Янукович визначає європейську інтеграцію стратегічним напрямком міжнародної співпраці держави. За словами Олександра Андрійовича, наша країна повинна розвивати багатосторонню зовнішню політику, яка базуватиметься на налагодженні добросусідських відносин із західними та східними партнерами. При цьому, Україна зможе закріпити за собою роль активного гравця на міжнародній арені лише тоді, коли відстоюватиме власні національні інтереси.
Олександр Никитюк зазначив, що Президент України Віктор Янукович поступово виконує свої обіцянки. Доказом цього є результати робочого візиту глави держави до Російської Федерації, що відбувся 17 грудня. Віктору Януковичу вдалося домовитися про зниження ціни на російський газ майже на третину (наша держава сплачуватиме не понад 400 доларів за тисячу кубометрів, а 268$). На переконання заступника голови облдержадміністрації, це дозволить подолати кризові явища у вітчизняній промисловості та підвищити конкурентоспроможність української продукції.
Житомирський міський голова Володимир Дебой розповів про те, що у Житомирі суспільно-політичні процеси розвиваються у звичному руслі. Влада не чинить тиску на людей через їхні політичні переконання. Всі мають гарантоване право вільно висловлювати свою думку та відстоювати власну позицію. З погляду міського голови, європейські прагнення України не можуть бути предметом політичних спекуляцій, а тим більше чинником дезінтеграції суспільства.
Володимир Михайлович зазначив, що зниження ціни на газ позитивно вплине на функціонування господарського комплексу міста та на життя кожного житомирянина. За його словами, упродовж останніх трьох років у Житомирі вдалося відновити гаряче водопостачання у 80 багатоквартирних будинках і робота в цьому напрямку триває. Володимир Дебой переконаний, що зниження вартості енергоносіїв сприятиме покращенню умов життя та побуту жителів міста.
Підтримуючи своїх колег, директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ганна Ємченко констатувала, що наразі немає підстав для паніки, а ситуація на Житомирщині та в державі не є трагічною. Аналізуючи підсумки 2013 року, вона запевнила, що до кінця цього місяця усі працівники бюджетної сфери, яких в області налічується понад 86 тисяч, отримають у повному обсязі заробітну плату, відтак затримки з її виплатою не буде. Ганна Ємченко переконана, що Житомирщина без проблем і впевнено закінчить нинішній бюджетний рік.
Заступник голови облдержадміністрації Віктор Куницький прокоментував позицію Партії регіонів щодо останніх подій у нашій державі. Він зауважив, що представники цієї політичної сили підтримують євроінтеграційний курс України і вважають доцільною пропозицію Президента стосовно тимчасової паузи у стосунках нашої держави з Європейським Союзом.
За словами Віктора Генріховича, Партія регіонів виступає за національну єдність, взаєморозуміння в суспільстві та недопущення проявів агресії. Він переконаний, що завдяки об’єднанню зусиль влади і громадян вдасться побудувати стабільну й процвітаючу державу, яка гарантуватиме кожній людині високі стандарти життя.
Під час круглого столу свою підтримку курсу Президента висловили голова Житомирської міської організації ветеранів України Анатолій Трещов, голова Житомирської обласної молодіжної громадської організації «Молоді регіони» Ірина Волинська, ректор ЖДУ, голова ради ректорів ВНЗ Житомирської області Петро Саух, голова обласної Федерації профспілок Неля Паламарчук.
Учасникам обговорення вдалося дійти порозуміння стосовно того, як стабілізувати ситуацію в Україні та об’єднати суспільство навколо спільних ідей. Передовсім, потрібно налагодити ефективну систему комунікації між владою та громадянами й забезпечити донесення до людей повної та об’єктивної інформації про основні суспільно-політичні процеси. Окрім цього, пріоритетним напрямком у функціонуванні держави має стати виховання молодого покоління у дусі патріотизму, позаяк неможливо збудувати повноцінне громадянське суспільство, ігноруючи думки й потреби молоді.

Співпраця та діалог між владою і громадянами - запорука стабільного розвитку держави

Співпраця та діалог між владою і громадянами - запорука стабільного розвитку держави

Співпраця та діалог між владою і громадянами - запорука стабільного розвитку держави

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: