Підприємства видобувної галузі Черняхівського району прагнуть працювати на повну потужність » Новини Житомира
 
 


Підприємства видобувної галузі Черняхівського району прагнуть працювати на повну потужність

Автор: news_maker від 3-04-2014, 12:45, переглядів: 1 806

Підприємства видобувної галузі Черняхівського району прагнуть працювати на повну потужність

Директор ТОВ «Ресурс Трейдінг Україна», що знаходиться у селі Пекарщина Черняхівського району, Дмитро Михальчишин ознайомив голову облдержадміністрації Сидора Кізіна та його заступника Ярослава Долгих із роботою підприємства.
За словами Дмитра Володимировича, завод спеціалізується на переробці гранітного каменю на щебінь. Підприємство почало інтенсивно розвиватися із 2012 року і може переробляти 1 млн. м куб. гірничої маси в рік. Але зараз завод працює на 40% від своєї потужності, що обумовлено складною економічною ситуацією в нашій державі. У планах керівника закладу вийти на 100% продуктивність підприємства вже цього року.
На разі глибина кар’єру становить 12 метрів, а взагалі тут буде розроблятися 6 горизонтів, які дозволять видобувати корисні копалини з 72-метрової глибини. Саме тому є підстави прогнозувати, що завод зможе працювати протягом 50 років. Сьогодні на підприємстві працює 70 чоловік, які офіційно зареєстровані і поступово чисельність штату буде збільшуватися. Середня заробітна плата робітників становить 2500 – 3000 грн. Дмитро Михальчишин наголосив на тому, що всі податки надходять до місцевого бюджету. Ринок збуту продукції зосереджений в Україні, Російській Федерації та у перспективі можливе укладання контрактів з Білоруссю та європейськими країнами.
До проблем, які гальмують розвиток підприємства, належать земельні проблеми, пов’язані зі зняттям родючого шару ґрунту для розширення виробничих потужностей та брак молодих й енергійних фахівців. Окрім цього, зараз в експлуатацію вводиться залізнична колія, але поки що її неможливо прокласти до самого заводу через високу вартість будівельних робіт. За словами керівника закладу, голова облдержадміністрації пообіцяв допомогти у вирішенні нагальних проблем шляхом спрощення дозвільних процедур та зміни функцій контролюючих органів.
Прес-служба облдержадміністрації
Підприємства видобувної галузі Черняхівського району прагнуть працювати на повну потужність

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: