Обласний онкодиспансер пропонують розмістити в Житомирській районній лікарні » Новини Житомира
 
 


Обласний онкодиспансер пропонують розмістити в Житомирській районній лікарні

Автор: news_maker від 16-04-2014, 09:34, переглядів: 2 438

Обласний онкодиспансер пропонують розмістити в Житомирській районній лікарні

Обласний онкодиспансер фактично в аварійному стані. Якщо не буде коштів на будівництво нового, можливі інші варіанти порятунку закладу. Про це говорили під час останньої сесії обласної ради. Директор департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олександр Торбас нагадав, що проектно-кошторисна документація вже готова, затримка – за грошима. Раніше озвучена вартість будівництва – в межах 200 мільйонів євро. Зрозуміло, кошти нереальні, але ситуацію потрібно рятувати:
"Диспансер взагалі в аварійному стані. Було начебто рішення, що нам на цей рік будуть виділені 50 мільйонів гривень на початок будівництва. Якщо будуть кошти, будемо вдячні. Якщо коштів не буде, ми готові створити робочу групу і продумати, де можна в другому місці утворити онкодиспансер".

Можливі варіанти запропонував депутат Анатолій Остап'юк:
"Варто звернути увагу на недобудови, вивільнені приміщення. Як один із варіантів, варто вивчити можливість поміняти місцями онкологічний диспансер і Житомирську районну лікарню".
Олександр Торбас зазначив:
"Сьогодні необхідно виходити з тих можливостей, які є, але вирішувати це має спеціальна робоча група". Приміщення, в якому сьогодні знаходиться Житомирський обласний онкологічний диспансер, здано в експлуатацію в 1964 році. Проектна потужність – 120 ліжок, зараз їх 240. Забезпеченість онкологічними ліжками в області одна з найнижчих в Україні. На Житомирщині це 1,64 на 10 тисяч населення. А середній показник по Україні – 2,55 на 10 тисяч населення.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: