Кардіохірургічний центр на базі обласної клінічної лікарні готовий до відкриття на 90% » Новини Житомира
 
 


Кардіохірургічний центр на базі обласної клінічної лікарні готовий до відкриття на 90%

Автор: news_maker від 17-04-2014, 09:57, переглядів: 1 610

Кардіохірургічний центр на базі обласної клінічної лікарні готовий до відкриття на 90%

Під час зустрічі з головними лікарями лікувально-профілактичних закладів області голови облдержадміністрації Сидора Кізіна, його першого заступника Геннадія Дмитренка та першого заступника голови обласної ради Володимира Арешонкова, директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас звернув увагу на те, що медична галузь регіону складається з двох частин – це надання екстреної невідкладної медичної допомоги та надання планової медичної допомоги.

За словами Олександра Михайловича, екстрена невідкладна медична допомога на Житомирщині забезпечена медикаментами та паливно-мастильними матеріалами в повному обсязі. Проте, фінансування планової медичної допомоги наразі забезпечено на 70%, що значно обмежує видатки на потреби цього напрямку.

Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації зазначив, що на Житомирщині розроблений чіткий алгоритм надходження позабюджетних коштів, а зокрема благодійної допомоги та грошей від платних медичних послуг.

Олександр Торбас розповів про те, що в галузі охорони здоров’я регіону працює 22 тис. медичних працівників. Однак, забезпеченість лікарями становить 76%. З метою залучення молодих фахівців у лікувальні заклади в області розроблена регіональна програма місцевих стимулів. Окрім цього, Олександр Михайлович повідомив про те, що наразі на 90% здійснена підготовка до відкриття кардіохірургічного відділення на базі обласної клінічної лікарні. Зараз в області майже 60% смертей жителів трапляється через серцеві патології. Досвід регіонів, в яких є такі відділення, свідчить про зниження смертності від інфаркту міокарда до 7 – 10%.

Посадовець також зазначив, що вже до кінця літа цього року планується завершити створення оперативно-диспетчерської служби центру екстреної медичної допомоги, для чого є всі умови. А з метою розвантаження обласного перинатального центру є намір створити ще 5 перинатальних центрів вторинного рівня (у Бердичеві, Коростені, Новограді-Волинському, Малині та Овручі), що дозволить надавати кваліфіковану медичну допомогу породіллям та новонародженим. Як зазначив головний лікар обласного перинатального центру Юрій Вайсберг, до 30% всіх пологів області приймаються саме в цьому закладі, з яких 25 – 27% пов’язані з ускладненнями.

Під час зустрічі лікарі Житомирщини обговорили нагальні проблеми галузі охорони здоров’я та висловили свої пропозиції щодо вдосконалення її функціонування. Так, вони підтримують продовження реалізації медичної реформи, розвиток благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області» та поступове запровадження в нашій державі страхової медицини.

Прес-служба облдержадміністрації

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: