На 24 сесії обласної ради депутати розподілили вільні залишки коштів загального фонду обласного бюджету » Новини Житомира
 
 


На 24 сесії обласної ради депутати розподілили вільні залишки коштів загального фонду обласного бюджету

Автор: news_maker від 29-04-2014, 19:44, переглядів: 1 425

На 24 сесії обласної ради депутати розподілили вільні залишки коштів загального фонду обласного бюджету

29 квітня відбулося засідання 24 сесії обласної ради, в роботі якого брали участь 75 депутатів зі 111-ти. Вони розглянули та прийняли відповідні рішення з майже 20-ти питань, з-поміж яких 5 звернень до центральних органів влади.
Обласна рада розподілила вільні залишки коштів загального фонду обласного бюджету у 2014 році. Загалом це більше 45 млн. грн., з яких 35 млн 920 тис. грн припадає на галузь охорони здоров’я, 673 млн 4 тис. грн. – на галузь соціального забезпечення, 5 млн 421,7 тис. грн. – культуру, 2 млн 950 тис. грн. – на галузь фізичної культури і спорту, сім’ї і молоді, 411,8 тис. грн. – видатки на реалізацію заходів регіональних галузевих програм.
Після ретельного обговорення під час засідань постійних комісії, президії та сесійного засідання депутати прийняли рішення, яким виділили 26 тис грн. на придбання магнітно-резонансного томографа для Обласного діагностичного центру. «Таке обладнання комунальної власності покращить надання медичної допомоги населенню та зробить його фінансово більш доступним. Для придбання томографа має відбутися прозорий тендер за участю багатьох організацій», – наголошує голова обласної ради Віталій Француз.
Кошти обласного бюджету спрямовані також на завершення капітального ремонту центрального приміщення Обласного краєзнавчого музею, обертового кола сцени Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. І. Кочерги, капітальний ремонт Обласної філармонії ім. Святослава Ріхтера, ремонт майданчика зі штучним покриттям на базі стадіону «Спартак» та на інші важливі об’єкти.
Відповідно до рішення обласної ради, за рахунок вільних залишків кожному депутату буде виділено по 25 тис. грн. для спрямування їх на вирішення проблемних питань виборчих округів.
Депутати затвердили проект зменшення обсягів обласного бюджету розміром у 160 млн грн., ухвалили рішення про бюджетний регламент Житомирської обласної ради, внесли зміни до рішення обласної ради «Про Програму економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2014 рік».
«Розглядаючи питання порядку денного загалом та зокрема щодо розподілу коштів, ми намагалися знаходити найбільш раціональні рішення. Серед нерозподілених коштів залишилося близько 30 млн грн. Ці кошти будуть резервом, адже невідомо, яка ситуація буде з оплатою за користування енергоносіями для комунальних установ обласної ради, яких є 147», – розповів Віталій Француз.
Прес-служба обласної ради
На 24 сесії обласної ради депутати розподілили вільні залишки коштів загального фонду обласного бюджету

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: