Депутати облради виділили Житомиру 12 мільйонів для ТТУ » Новини Житомира
 
 


Депутати облради виділили Житомиру 12 мільйонів для ТТУ

Автор: admin від 26-06-2014, 13:32, переглядів: 1 246

Депутати облради виділили Житомиру 12 мільйонів для ТТУ

Депутати обласної ради проголосували за виділення 12 млн. грн. для підтримки Житомирського трамвайно-тролейбусного управління. За таке рішення на сесії обласної ради 26 червня проголосували 69 депутатів. Перед прийняттям рішення перший заступник мера Житомира Сергій Сухомлин пояснював, що гроші потрібні для купівлі транспорту.
«Без допомоги обласної ради ми це не подужаємо. Для того щоб купити 40 одиниць транспорту треба близько 40 мільйонів гривень, один бюджет міста це не потягне, тому звертаюся до депутатів і прошу виділити ці необхідні 12 мільйонів гривень», - сказав Сергій Сухомлин.
Голова облради Віталій Француз розповів, що в сусідній Вінниці є не тільки комунальні трамваї та тролейбуси, а й автобуси, чого немає у ЖТТУ. Він уточнив, що у Вінниці на наведення порядку з автобусними перевезеннями в місті пішло два роки. За виділення грошей з обласного бюджету для транспорту Житомира висловився і представник фракції «Фронт змін», яку колись очолював Сухомлин.
«Є тролейбуси, яким до 37 років. Жоден тролейбус ТТУ не відповідає системі безпеки і ситуація буде тільки погіршуватися», - сказав депутат Олександр Бочковський.
Позафракційний Юрій Бондарчук заявив, що він буде голосувати «проти», тому що не впевнений, що в кінці року ТТУ знову не попросить грошей. Віталій Француз нагадав, що вперше облрада голосуватиме «не за рибу, а за вудку» і сказав, що Сергій Сухомлин обіцяв більше грошей для ТТУ з обласного бюджету не просити.
«Вони хочуть ввести нову систему електронного контролю за рівнем пасажирів і на 250 осіб скоротити кількість працюючих у ТТУ, не водіїв», - сказав голова облради.
Директор фіндепартаменту облдержадміністрації Ганна Ємченко повідомила, що після виділення 12 млн. ТТУ, у резервному фонді бюджету залишиться рівно 24 мільйони.
«У нашій області не вистачає на зарплати 105 мільйонів і на розрахунки за енергоносії ще 25 мільйонів. Ми пропонуємо 50 на 50, тобто 6 мільйонів виділяє область, 6 - міський бюджет», - сказала Ємченко.
Заступник голови облради Руслан Годований розповів про способи економії і заявив, що на чесних тендерах можна заощадити до 20 мільйонів і бюджет може без шкоди виділити 12 мільйонів ЖТТУ. Повідомляє Житомир Інфо

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: