У Житомирі чемпіони України з триатлону долучилися до велотуру «ВСІ ЗА МИР» » Новини Житомира
 
 


У Житомирі чемпіони України з триатлону долучилися до велотуру «ВСІ ЗА МИР»

Автор: news_maker від 28-08-2014, 16:30, переглядів: 1 042

У Житомирі чемпіони України з триатлону долучилися до велотуру «ВСІ ЗА МИР»

Житомирщина долучилася до відкритого велотуру «ВСІ ЗА МИР». Загалом, марафон охопить 80 міст України, Грузії, Білорусії та Росії. Зауважимо, що мета цього спортивного заходу – закликати світову громадськість сприяти припиненню збройного конфлікту на сході України.

Так, 28 серпня із майдану С. П. Корольова керівник проектів та основний учасник велотуру «ВСІ ЗА МИР» Нодар Берідзе вирушив до Рівного. Під час цього маршруту велосипедист планує зробити зупинку у Новограді-Волинському. Разом із тим, у рамках такого турне він має намір відвідати і обласні центри Східної України. Із повним списком міст, які охопить велотур «ВСІ ЗА МИР» можна ознайомитися на сайті – vse-za-mir.blogspot.com.

Здійснюючи веломандрівку, Нодар Берідзе буде збирати підписи людей, котрі висловлюватимуться «за мир». Зокрема на Житомирщині він планує зібрати мінімум 50 тисяч таких голосів.

Обласна влада поділяє важливість такої ініціативи. Кандидат на посаду заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута подякував Нодару Берідзе за підтримку українців у нелегкий для нашої держави час.

«Ми вдячні вам за організацію цього велотуру. Такі заходи стають поштовхом до значних суспільних перетворень. А українцям зараз дуже важливо відчувати підтримку громадян сусідніх держав», – зазначив Ярослав Лагута.

Посадовець також розповів, що минулоріч брав участь у мотопробігу «Україна – це Європа» до Дня незалежності України. Тоді делегація небайдужих громадян їздила до Вільнюса, де якраз вирішувалося питання приєднання України до числа асоціативних членів Європейського Союзу.

А директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Гресь, зі свого боку, побажала Нодару Берідзе знайти якомога більше однодумців та успішно донести меседж миру до жителів чотирьох країн, які заплановано відвідати під час велотуру.

Із Житомира Нодара Берідзе супроводжуватимуть чемпіони України та майстри спорту з триатлону, члени збірних команд України та Житомирської області – Діана Машевська, Сергій Кохан і Віктор Генчіков на чолі із Заслуженим тренером України з триатлону, головою федерації триатлону Житомирської області, старшим тренером збірної команди Житомирської області Наталією Кирилович. Участь у заході також брала провідний тренер ДЮСШ «Авангард» Наталія Бігун.

Так, Віктор Генчіков зазначив, що подолати дистанцію у 10 тис. км за 10 місяців – завдання доволі складне навіть для професійних спортсменів.

«У цієї акції благородна мета – сприяти миру не лише в Україні, а й в усьому світі. Я долучився до велопробігу, бо як представник молодого покоління хочу таким чином висловити свою підтримку нашим військовим, котрі зараз відстоюють незалежність України», – пояснив спортсмен.

Нагадаємо, що велотур «ВСІ ЗА МИР» стартував у Києві 24 серпня. Його ініціатор – грузинський спортсмен, 14-разовий рекордсмен «Книги рекордів Гіннеса» Джумбер Лежава, котрий раптово помер за місяць до втілення свого задуму. Проте починання Джумбера Давидовича зараз продовжують його земляки – керівник проектів та основний учасник велотуру «ВСІ ЗА МИР», голова організації «Всі за одного», довірений помічник програми «Жди меня» Нодар Берідзе та керівник велотуру «ВСІ ЗА МИР», почесний голова організації «ВСІ ЗА ОДНОГО», Народний артист Грузії Зураб Цинцкіладзе.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: