На Житомирщину прибули народні депутати – ветерани Афганістану » Новини Житомира
 
 


На Житомирщину прибули народні депутати – ветерани Афганістану

Автор: news_maker від 17-09-2014, 17:12, переглядів: 1 305

На Житомирщину прибули народні депутати – ветерани Афганістану

17 вересня до Житомира за дорученням Президента України прибули п’ять народних депутатів – ветеранів Афганістану: Микола Томенко, Сергій Куніцин, Віталій Крутій, Дмитро Андрієвський, Микола Катеринчук.
Як пояснив Микола Томенко, в зв’язку з непростою ситуацією в країні Президент попросив включитися в роботу депутатів, що пройшли Афганістан, і побувати у військових частинах, де триває підготовка військовослужбовців до участі у воєнних діях, де йде заміна людей.
«Об’їздивши військові частини, ми дізнаємось реальну ситуацію і доповімо у Київ. Завданням держави є переозброєння армії. Вона повинна надати зброю належного рівня, соціальну підтримку, необхідну психологічну допомогу, працевлаштувати людей», - вважає депутат.
«Наш афганський досвід буде корисним у цій ситуації, яка склалася в державі. Дай Боже, щоб довше тривало це перемир’я і дало нам можливість створити армію, про яку ми мріємо. Адже закликами і рекламою на біг-бордах ми не переможемо. Завдання нашої місії - щоб офіцери і солдати зрозуміли: Президент і влада хочуть бачити реальну ситуацію на місцях і допомагати у вирішенні проблем», - каже Микола Томенко. Потрібен певний час, щоб відродити знищену армію і зробити її такою, яку б українці шанували і ворог боявся.
«Житомирщина – одна з найактивніших областей щодо участі у воєнних діях і молодих людей, і офіцерів. Обов’язок держави – належним чином оцінити героїзм її військовослужбовців», - переконаний народний депутат.
Голова Всеукраїнської асоціації ветеранів Афганістану, народний депутат зазначив, що депутати побувають у Житомирському обласному госпіталі, вручать військовослужбовцям, що пройшли АТО, свої афганські нагороди. Побувавши у військових частинах, побачать, як готують хлопців. Після цього їм буде надана реальна допомога у техніці, озброєнні.
Зустрів поважних гостей і подякував їм за увагу кандидат на посаду заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута. Він зауважив: «Дійсно зараз влада працює по-новому, і наші гості керують не з високих київських кабінетів, а безпосередньо тут, на місці, розбираються у справах. Така увага викликана тим, що військовослужбовці і добровольці Житомирщини на сьогодні беруть найактивнішу участь в АТО».
За словами Ярослава Лагути, він має скоординувати зусилля центральної і обласної влади, щоб усі програми, покликані забезпечити військовослужбовців усім необхідним, працювали, були реальними. В області вже працює програма реабілітації військовослужбовців. Визначено 6 лікувальних закладів обласного рівня, де буде проводитись власне фізична реабілітація. Окремий напрямок – психологічна допомога, не менш важлива, ніж фізична.
«Бойовий досвід наших гостей, - вважає посадовець, - є безцінним. Це і обмін досвідом, і вибудування певної вертикалі співпраці між місцевою і центральною владою. Головне - щоб всі ці питання вирішувалися в режимі реального часу і йшли на користь воякам».
На Житомирщину прибули народні депутати – ветерани Афганістану

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: