У Житомирі відкрили Всеукраїнську виставку мистецтва в’язнів » Новини Житомира
 
 


У Житомирі відкрили Всеукраїнську виставку мистецтва в’язнів

Автор: news_maker від 23-10-2014, 19:15, переглядів: 1 284

У Житомирі відкрили Всеукраїнську виставку мистецтва в’язнів

23 жовтня у приміщенні Житомирського інституту Міжрегіональної академії управління персоналом відбулось відкриття Національної пересувної виставки образотворчого і прикладного мистецтва в'язнів «Переображення Господньою Любов’ю».
У відкритті виставки ввзяли участь її співорганізатори – заступник начальника управління ДПтС України в Житомирській області Анатолій Бобриньов, керівник відділу Української Греко-Католицької Церкви з душпастирства у пенітенціарній системі України протоїєрей Костянтин (Пантелей), диркетор Житомирського інституту МАУП Тамара Семенюк, а також представники центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, співробітники установ виконання покарань та кримінально-виконавчої інспекції області, представники недержавних організацій, масмедіа та студентська молодь.
Мета виставки – посприяти суспільному діалогу та процесу реінтеграції наших співгромадян, що опинилися у місцях позбавлення волі. Її експозиція включає 113 творів, переданих з пенітенціарних установ України.
Всеукраїнська пересувна виставка «Преображення Господньою Любов’ю» у співпраці з Державною пенітенціарною службою України розпочалася у серпні 2013 року у Києві та побувала у Чернігові, Полтаві, Черкасах, Дніпродзержинську, Запоріжжі, Кіровограді, Херсоні та Ніжині.
«Дана виставка стала можливою завдяки тісній співпраці з Житомирським інститутом МАУП, вона дозволить усім бажаючим познайомитись із творчістю засуджених, які відбувають покарання у виправних закладах практично з усіх регіонів нашої країни, – зазначив Анатолій Бобриньов, – на думку керівництва нашої Служби такі виставки – це важлива складова процесу ресоціалізації, коли люди в умовах позбавлення волі знаходять гарний спосіб самовираження, а громадськість на таких заходах може ознайомитись із практичними результатами роботи адміністрації виправних установ по перевихованню засуджених, становлення з них активних членів суспільства».
Також А. Бобриньов розповів, що співробітники соціально-психологічних служб виправних колоній всіляко сприяють художній самодіяльності засуджених, а малювання допомагає побачити світ очима мистецтва та відволіктись від повсякденності, що є корисно для людської психіки в умовах обмеження свободи. Деякі засуджені виявляють неабиякий хист. Так, під час конкурсу у Києві робота Івана Мозолевського з Житомирської установи виконання покарань (№8) була відібрана для участі в Міжнародному Берлінському конкурсі 2014 року.
– Представлені картини – це своєрідні послання наших співгромадян, тепло їх рук відобразилось у фарбі, дереві, бісері, з яких вони виконані, – відмітив протоієрей Костянтин, – залученням засуджених до творчості, зокрема на біблійні сюжети, ми намагаємось перемінити цих людей, домогтися їх реінтеграції у суспільство, зрештою допомогти їм знайти своє місце у житті.
Директор Житомирського Інституту МАУП коротко розповіла про спіпрацю очолюваного вищого навчального закладу з управлінням ДПтС України в Житомирській області та підпорядкованими йому установами та зазначила, що людина, яка по-справжньому навчається, ніколи не буде направляти свої думки у бік злочину. «Ми усі разом робимо надзвичайно потрібну та корисну справу і я впевнена, що наша спільна праця сприятиме підвищенню рівня духовності не тільки серед людей, що опинились за гратами, а й вцілому у країні» – відзначила Т.В. Семенюк.
Вдвідувачі експозиції з цікавістю переглядали картини засуджених та жваво ділились своїми враженнями, відначаючи ті, що найбільш припали довподоби. Сама ж виставка «Переображення Господньою Любов’ю» в Житомирі триватиме до 1 листопада, після чого побуває в інших обласних центрах України. За час роботи виставки в обласному центрі з її експозицією заплановано ознайомити засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, які перебувають на обліках у підрозділах кримінально-виконавчої інспекції Житомирської області.
У Житомирі відкрили Всеукраїнську виставку мистецтва в’язнів
У Житомирі відкрили Всеукраїнську виставку мистецтва в’язнів

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: