Керівництво області з інвесторами підписали 2 меморандуми про співпрацю » Новини Житомира
 
 


Керівництво області з інвесторами підписали 2 меморандуми про співпрацю

Автор: admin від 29-10-2014, 18:37, переглядів: 1 438

Керівництво області з інвесторами підписали 2 меморандуми про співпрацю


29 жовтня 2014 року голова облдержадміністрації Сергій Машковський провів перше засідання Ради з питань залучення інвестицій при облдержадміністрації. Захід пройшов за участю першого заступника голови ОДА Геннадія Дмитренка, заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Вячеслава Поліщука, заступника голови облдержадміністрації Ярослава Лагути, інвесторів та керівників профільних служб і відомств.
У рамках першої Ради з питань залучення інвестицій керівник області Сергій Машковський від імені Житомирської обласної державної адміністрації з однієї сторони та керівники підприємств ПСП «Україна» Олексій Прохоренко і ТОВ «УКРТРАНСРЕЙЛ» Ельбрус Абдуллаєв з іншої сторони підписали 2 меморандуми про співпрацю.
Сергій Машковський наголосив: «Обласна влада прагне довести, що на Житомирщині створені сприятливі умови для роботи інвесторів. Ми готові підтримати та захистити тих, хто вкладає кошти у майбутнє нашого регіону. Основний пріоритет у діяльності керівництва області – створення максимально комфортних умов для розвитку підприємництва. У цьому контексті важливо відзначити, що влада не є стороннім спостерігачем і готова долучатися до вирішення проблем інвесторів».
За словами Геннадія Дмитренка, забезпечення сприятливих умов для роботи інвесторів на Житомирщині є запорукою створення робочих місць, сплати прибуткового податку, наповнення бюджетів усіх рівнів та розвитку економіки регіону.
Про діяльність своїх підприємств, плани на майбутнє та проблеми, які перешкоджають реалізації інвестиційних проектів розповіли їх керівники.
Директор ПСП «Україна» Олексій Прохоренко звернув увагу на те, що підприємство знаходиться у с. Почуйки Попільнянського району і спеціалізується на вирощуванні зернових, бобових культур, насіння олійних культур, а також розведенні великої рогатої худоби молочних порід. ПСП «Україна» наразі займається реалізацією двох проектів: будівництво молочно-товарного комплексу по утриманню ВРХ на 1000 голів на загальну суму інвестицій 80 млн. грн. та насіннєвого заводу з виробництва кукурудзи на загальну суму 350 млн. грн. Олексій Прохоренко розповів, що середня заробітна плата працівників становить 3тис. 888 грн. Зараз у селі працюють магазини, сучасна пекарня, замінені вікна й двері в школі. У планах керівника підприємства – побудувати дитячий садочок, відремонтувати дорогу протяжністю 18 км та реставрувати місцевий будинок культури. Він переконаний, що в сільській місцевості треба забезпечити належні умови для освіти й роботи людей і йому вдасться у Почуйках створити село майбутнього.
Голова ТОВ «УКРТРАНСРЕЙЛ» Ельбрус Абдуллаєв зазначив, що підприємство почало працювати на теренах Житомирщини три роки тому. Товариство має досвід проведення робіт із реконструкції, відновлення та експлуатації міні-ГЕС (МГЕС). Зараз експлуатує МГЕС у Рівненській області та Житомирській області, а саме Чорторийську МГЕС, що розміщена на дамбі р.Случ в с. Стара Чортория Любарського району, яка побудована та введена в експлуатацію в травні цього року. Між іншим, на Любарщині функціонує найсучасніша МГЕС в Україні. За словами Ельбруса Абдуллаєва, у 2015 році планується відкриття фінансування по будівництву МГЕС на греблі Денишівського водосховища та початок робіт щодо відведення землі та проектування Новоград-Волинської МГЕС. Він наголосив на тому, що Житомирщина має значний потенціал для реалізації проектів з енергоефективності. За статистикою потенціал малих річок в Україні використовується лише на 5%, а в європейських країнах – на 80%. Саме тому в цьому напрямку варто інтенсивно працювати.
Інвестори подякували керівництву області за розуміння їхніх проблем, співпрацю та діалог. Сергій Машковський підписав меморандуми про співпрацю між Житомирською обласною державною адміністрацією та ПСП «Україна» і ТОВ «УКРТРАНСРЕЙЛ».
Керівник області висловив переконання, що такі зустрічі будуть проводитися регулярно. Вони стануть своєрідним сигналом про те, що обласна і міська влада готові сприяти розвитку бізнесу на Житомирщині. У цьому Сергія Машковського підтримав і перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин, який розповів, що інвестори дбають про інфраструктуру та розвиток соціальної сфери обласного центру.

Керівництво області з інвесторами підписали 2 меморандуми про співпрацю

Керівництво області з інвесторами підписали 2 меморандуми про співпрацю

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: