На Житомирщині правоохоронці викрили фінансові оборудки компанії-спеціаліста по ремонту доріг » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині правоохоронці викрили фінансові оборудки компанії-спеціаліста по ремонту доріг

Автор: news_maker від 21-11-2014, 08:01, переглядів: 1 352

На Житомирщині правоохоронці викрили фінансові оборудки компанії-спеціаліста по ремонту доріг

Ремонт і сучасне технічне облаштування ділянки автодороги державного значення, що проходить через Житомирську область, коштувало державі, окрім основних затрат, ще й понад 1,5 мільйони гривень невиправданих додаткових витрат. Нині в рамках кримінального провадження міліція розплутує махінації з державними коштами.

Фінансову оборудку викрили оперативники державної служби боротьби з економічними злочинами УМВС України в Житомирській області під час перевірки фінансово-господарських операцій іноземного представництва, яке займалося ремонтом окремої ділянки траси загальнодержавного значення упродовж двох років.

З іноземною акціонерною компанією за результатами тендерних торгів було укладено договір про ремонт ділянки траси у майже сотню кілометрів. Правоохоронці встановили, що на виконання контракту представництво будівельної компанії придбало в одного з українських товариств обладнання для облаштування інфраструктури автодороги та керування дорожнім рухом. Замовлене було отримано та виконані роботи з його монтажу, встановлення та налаштування відповідного функціонування.

Однак, як з’ясувалося, вже за кілька місяців іноземне представництво уклало ще один договір з іншим товариством з доволі сумнівною репутацією, мотивувавши укладення нового договору необхідністю поставки програмного забезпечення для отриманого раніше обладнання. Це коштувало додаткових понад 1,5 мільйони гривень державних коштів.

– Проведена правоохоронцями перевірка засвідчила, що усе програмне забезпечення, необхідне для належного функціонування елементів сучасної дорожньої інфраструктури, було отримане в комплекті з базовим обладнанням, - роз’яснює керівник УДСБЕЗ УМВС Житомирщини Сергій Вязмікін. – Відтак, необхідності у закупівлі програмного забезпечення як такої, фактично, не було.

Відповідна інформація була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань з визначеною правовою кваліфікацією за ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Досудове слідство наразі триває.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: