Жителі Житомирщини вже можуть починати оформлювати біометричні паспорти » Новини Житомира
 
 


Жителі Житомирщини вже можуть починати оформлювати біометричні паспорти

Автор: admin від 12-01-2015, 14:06, переглядів: 2 035

Жителі Житомирщини вже можуть починати оформлювати біометричні паспорти

Видача біометричних паспортів в Україні розпочинається з 12 січня 2015 року. Про це було повідомлено під час презентації процедури оформлення біометричних паспортів у Будинку Уряду 9 січня.
Так процес оформлення документів і зняття біометричних даних (відбитків пальців рук) для виготовлення біометричного паспорту займатиме максимум 15-20 хвилин. Бланк паспорта (нового зразка) громадянина України для виїзду за кордон виготовлятиметься у формі книжечки і складатиметься з 32 сторінок з додатковим ступенем захисту. В обкладинку нового закордонного паспорта буде вмонтований електронний чіп, на який в електронному вигляді вноситиметься інформація про власника документа та біометричні дані – від цифровані підпис та фото, а також відбитки пальців рук. Документ, як і раніше, буде видаватися терміном на 10 років.
Під час оформлення анкети на виготовлення біометричного паспорта, громадянин зазначає строки виготовлення документа: термін видачі паспортів для поїздок за кордон скорочується з 30 до 20 днів, а в терміновому порядку документ можна отримати впродовж семи робочих днів замість 10-ти. Разом із цим можна продовжити їздити за кордон і зі старим документом. Паспорти старого зразка зберігатимуть чинність до завершення строку дії. Більше того, громадяни України зможуть відмовитися від біометричного паспорта з релігійних міркувань і отримати паспорт нового зразка, але без біометричного чіпа.
Крім того, відтепер діти з народження матимуть можливість оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон. При цьому дітям до 16 років документ видаватиметься на 4 роки, а сканування відбитків пальців рук буде здійснюватися з 12 років і виключно за згодою батьків.
Перший заступник Міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе наголосила, що інформація, яка міститиметься в біометричних паспортах, надійно захищена.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: