Вечір пам’яті Володимира Шинкарука зібрав рідних, друзів та шанувальників його таланту » Новини Житомира
 
 


Вечір пам’яті Володимира Шинкарука зібрав рідних, друзів та шанувальників його таланту

Автор: admin від 15-01-2015, 12:10, переглядів: 1 637

Вечір пам’яті Володимира Шинкарука зібрав рідних, друзів та шанувальників його таланту

14 січня у Житомирському академічному музично-драматичному театрі ім. І.Кочерги відбувся вечір пам’яті Володимира Шинкарука.
Володимир Федорович був бардом, поетом, композитором, блискучим викладачем і ведучим, письменником, науковцем. А також, додає його донька Ірина Шинкарук, люблячим чоловіком, батьком, вірним другом і просто неймовірним дідусем.
«Він поспішав жити і намагався зробити якомога більше кожного дня, - ділиться своїми думками т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута. - З одного боку, серце переповнене відчуттям великої втрати, болем, жалем, скорботою, тому що це була надзвичайна людина для Житомирщини, для всіх, хто його знав. Однак я глибоко переконаний, що частинка його творчості і частинка його самого залишається в серці кожного з нас. І сьогодні, в цей пам’ятний день, хочеться, щоб душа маестро відчула тепло наших сердець. Ми його пам’ятаємо, дуже цінуємо і любимо. Він завжди буде в наших серцях і залишиться Житомирянином з великої літери з великим серцем і душею».
Олександр Музика, відданий друг і колега, й досі не вірить у те, що Володимира Шинкарука немає з нами: «Відчуття, ніби він десь вийшов чи поїхав і ось-ось повернеться. Його номер залишається у телефоні, і я його ніколи не видалю, як не витру із пам’яті».
«Володимир Шинкарук блискуче вів концертні програми. Він був професіоналом. Цьому не навчають, це було у нього в крові, - ділиться своїми спогадами керівник відомого у всьому світі танцювального колективу «Сонечко» Михайло Гузун. - Нам вкрай важко буде надалі проводити свої концерти, адже глядач вже звик до того, що вийде Володя і все скаже про нас: він бував на наших репетиціях і знав майже усіх дітей. Пам’ять про нього завжди буде з нами».
У програмі вечора прозвучали твори Володимира Шинкарука у виконанні його друзів – популярних українських артистів: заслуженої артистки України Ірини Шинкарук, народного артиста України Юрія Градовського та ансамблю «Древляни», академічної хорової капели «Орея», академічного хореографічного ансамблю «Сонечко», Артема Кондратюка, Олександра Войтка, дитячої хорової студії «Струмочок», квартету «Ретро», акторів Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. Івана Кочерги. Глядачів вразили пісні у неймовірному виконанні українського барда Василя Жданкіна і його доньки Анастасії, які виступили у Житомирі вперше.
Володимир Шинкарук, здавалось, був присутній на концерті: з великого екрану він розповідав про себе, читав вірші, співав і навіть оголошував виступи виконавців. Одну пісню Володимир Шинкарук заспівав з донькою разом: він - у запису, донька – на сцені. Голос Ірини Шинкарук цього вечора вразив своєю чуттєвістю та проникливістю, що викликало сльози і змушувало серце битися частіше.
Тисячна зала театру не змогла вмістити всіх бажаючих доторкнутися до творчості Володимира Шинкарука. Було оголошено, що наступна зустріч із його поезіями і піснями відбудеться 19 серпня, у день народження митця.
Всі бажаючі того вечора могли придбати книги автора, які щойно побачили світ, і серед них 4-томне зібрання творів Володимира Шинкарука, а також збірка «Дідове літо», виходу якої він дуже чекав. Поповнили свою домашню колекцію цими виданнями й заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Вячеслав Поліщук та т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута. Всі зібрані кошти підуть на збереження творчого спадку автора.
Незабаром планується видати дуетний альбом Ірини та Володимира Шинкаруків «Купе на двох», а також аудіокнигу поезій та аудіокнигу прози, начитані автором. Шанувальники творчості Володимира Шинкарука можуть очікувати також повне видання його творів і вихід останньої повісті «День знань».
Вечір пам’яті Володимира Шинкарука зібрав рідних, друзів та шанувальників його таланту
Вечір пам’яті Володимира Шинкарука зібрав рідних, друзів та шанувальників його таланту
Вечір пам’яті Володимира Шинкарука зібрав рідних, друзів та шанувальників його таланту

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: