Виконком встановив мінімальний розмір плати батьків за харчування дітей у садочках » Новини Житомира
 
 


Виконком встановив мінімальний розмір плати батьків за харчування дітей у садочках

Автор: admin від 21-01-2015, 19:33, переглядів: 1 729

Виконком встановив мінімальний розмір плати батьків за харчування дітей у садочках

З 1 січня у Житомирі встановлено вартість харчування дітей у дошкільних навчальних закладах на 2015 рік. Відтак, для дітей раннього віку вартість харчування на один день становить 11,90 грн. на одну дитину. Для дітей дошкільного віку один день харчування в садочку коштує 18,10 грн.

Відповідно до п.29 Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 31.12.2014, батьки, або особи, які їх замінюють, зобов’язані вносити плату за харчування дітей у державному та комунальному навчальному закладі у розмірі, що становить не менше 60 відсотків (у міській місцевості) від вартості харчування на день. Раніше розподіл відбувався у співвідношенні 50:50%

На виконання вимог Закону виконавчий комітет Житомирської міської ради прийняв рішення, згідно якого внесок батьків у вартість харчування дітей раннього віку у ДНЗ становить 7,14 грн. (60 % від вартості харчування), дітей дошкільного віку – 10,86 грн. (60 % від вартості харчування), дітей. Решту (40%) – сплачує міський бюджет.

«Сьогодні ми затвердили розмір батьківської плати за харчування дітей, що передбачений законодавством. Незважаючи на складні фінансові умови, в яких опинилася вся країна, для нас якісне харчування дітей - пріоритет. З вимог, які перед нами поставив закон, ми обрали той розмір плати, який найбільш оптимальний для батьків. Було вирішено залишити за ними сплату мінімального внеску, що складає 60%», – зазначив перший заступник міського голови Сергій Сухомлин.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: