Обласні служба статистики оприлюднила індекс споживчих цін по області » Новини Житомира
 
 


Обласні служба статистики оприлюднила індекс споживчих цін по області

Автор: admin від 23-02-2015, 18:32, переглядів: 1 133

Обласні служба статистики оприлюднила індекс споживчих цін по області

Цей найважливіший показник, який характеризує інфляційні процеси в економіці, в січні склав 103,4 % (загалом по Україні індекс споживчих цін у січні становив 103,1%).

Найбільше на величину індексу споживчих цін мають вплив продукти харчування, ціни на які в області зросли в середньому на 4,5 %.

Детальніше розповідає начальник відділу статистики цін Головного управління статистики в Житомирській області Тетяна Бєлова:

"Зокрема, відчутно, на 20% подорожчав рис. Додалось росту цін і на низку найважливіших продуктів харчування, а саме, від 1% до 7% – на яйця, хліб, цукор. Яловичину, макаронні вироби, борошно і крупи, соняшникову олію, рибу тощо. Суттєвий "злет цін" відбувся на окремі харчі, особливо, якщо і їх складі присутня сировина імпортного походження або вони самі цього походження. Зокрема, на 16% подорожчав чай, на 9% – сіль та прянощі, від 3% до 7% – на соуси, приправи, печиво, торти та цукерки, шоколад, каву, оливкову олію тощо".

Також, статистики зафіксували, що серед фруктів найбільше – на 21 % –подорожчали банани, у межах від 8 % до 15 % – яблука, сухофрукти, цитрусові. У той же час спостерігається суттєве, на 17 %, зростання цін в цілому на овочеву продукцію.

Значно здорожчала капуста – на 59 %, а тепличні огірки й помідори, картопля, буряки, морква та цибуля – від 14 % до 16 %.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: