В Бердичеві переглянули вартість харчування дошкільнят та учнів молодших класів » Новини Житомира
 
 


В Бердичеві переглянули вартість харчування дошкільнят та учнів молодших класів

Автор: news_maker від 17-03-2015, 13:22, переглядів: 1 212

В Бердичеві переглянули вартість харчування дошкільнят та учнів молодших класів

Сьогодні кошти на харчування школярів виділяються з державного бюджету в якості освітянської субвенції, а дитячі садки передоручили містам, цитує заступника бердичівського міського голови Валентину Адаменко телеканал ВІК.

Втім, чиновниця каже, що немає чітких роз’яснень, як саме має використовуватися державна освітня субвенція. Відомо лише, що першочергово гроші спрямовуються на заробітну плату освітянам та на сплату за енергоносії. Харчування, виходить, здійснюється за залишковим принципом.

Після детального аналізу розподілу субвенції, на виконком міськради винесли наступне рішення – встановити вартість харчування на один день для дошкільнят – від 13 до 26 гривень – в залежності від віку та спеціалізації груп, и 7 гривень – для учнів 1-4 класів. При цьому 65 % вартості обідів дошкільнят лягає на гаманці батьків.

Щоправда за рахунок міста будуть оплачувати денний раціон окремих категорій, каже Валентина Адаменко:

"Дітей-сиріт, дітей, позбавленого батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей, батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків та у зоні АТО. За рахунок коштів міського бюджету, звільнити від плати за харчування у дитсадках дітей з сімей, в яких сукупний дохід на одного члена за попередній квартал не перевищує рівня забезпечення прожиткового мінімуму, тобто, гарантованого мінімуму, який щороку встановлюється Законом України "Про державний бюджет України". Станом на сьогодні цей мінімум складає 410 грн. Розмір плати за харчування у ДНЗ для дітей з багатодітних сімей зменшити на 50 % від вартості харчування на день, який встановлено у п.п. 1.2 п. 1 даного рішення. Звільнити від плати за харчування у загальноосвітніх навчальних закладах дітей з сімей, котрі отримують допомогу, згідно Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям".

На даний час в Бердичеві проведені усі відповідні тендери на харчування. Закон каже, що державна освітня субвенція повинна використовуватися на зарплату та енергоносії, нагадала заступник міського голови, тож у рішенні виконкому дописали, що харчування дітей у дошкільних навчальних та загальноосвітніх навчальних закладах здійснюватиметься у межах бюджетних призначень, передбачених у субвенції та міському бюджеті на відповідний бюджетний період.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: