У Житомирі відкрили сучасний кардіохірургічний центр » Новини Житомира
 
 


У Житомирі відкрили сучасний кардіохірургічний центр

Автор: news_maker від 18-03-2015, 05:39, переглядів: 1 763

У Житомирі відкрили сучасний кардіохірургічний центр

Реконструкція площ для кардіохірургічного центру розпочалась на базі обласної лікарні у вересні 2012 року. У центрі будуть виконуватися оперативні втручання на відкритому серці з клапанною патологією серця, з ішемічною хворобою серця, з тромбоемболією легеневої артерії, патологією магістральних судин.

Перші операції тут сподіваються провести ще до кінця місяця. При чому житомирські спеціалісти проводитимуть їх спільно з висококваліфікованими спеціалістами Інституту серця Міністерства охорони здоров'я:

"До кінця цього місяця сюди приїде частина бригади з Інституту серця. Крім того, всі спеціалісти із Житомирської обласної лікарні вже неодноразово пройшли стажування в Інституті серця, включаючи операційних і реанімаційних сестер та анестезіологів. І в практичному, і теоретичному плані вони абсолютно готові до роботи. Але спочатку, оскільки місце і обладнання нові, зробимо кілька спільних операцій", – розповів генеральний директор Інституту серця Борис Тодуров.

Кошторисна вартість проекту становить 6 млн. 181 тис. 158 грн. Впродовж 2012-2013 років було придбано медичне обладнання та витратні матеріали на суму 11 млн. 911 тис. 606 грн.

"На Житомирщині тільки у 2014 році близько 230 тисяч людей хворіли на серцево-судинні захворювання. З них близько тисячі перенесли інфаркт. Ми можемо все це попередити завдяки такому сучасному обладнанню, завдяки сприянню і допомозі світилам першої величини – таким як Борис Тодуров – ми матимемо хороших спеціалістів. І я впевнений, що наші громадяни отримуватимуть тут висококваліфіковану і надзвичайно якісну медичну допомогу", – наголосив під час відкриття центру голова облдержадміністрації Сергій Машковський.

Зауважимо, що кардіохірургічний центр складається з відділення на 16 ліжок, операційного блоку і відділення анестезіології та інтенсивної терапії для кардіохірургічних хворих на 6 ліжок.

У Житомирі відкрили сучасний кардіохірургічний центр
У Житомирі відкрили сучасний кардіохірургічний центр
У Житомирі відкрили сучасний кардіохірургічний центр

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: