В Житомирі підвищили ціну для населення за користування ліфтами » Новини Житомира
 
 


В Житомирі підвищили ціну для населення за користування ліфтами

Автор: admin від 1-04-2015, 16:31, переглядів: 1 605

В Житомирі підвищили ціну для населення за користування ліфтами


Зросла як плата за технічне обслуговування, так і вартість ліфтової картки. Підняття тарифу за технічне обслуговування ліфтів в останнє було в 2010 році, коментує начальник відділу тарифної політики департаменту економічного розвитку міської ради Вікторія Новосельська.
З того часу лише мінімальна зарплата в Україні зросла на третину, а частка заплати в тарифі – 40%. Решта – це єдиний податок та запчастини, які також значно подорожчали.
"Ще тариф переглядався в 2013 році, але тоді він був зменшений у зв’язку з тим, що був зменшений податок. А взагалі виробнича собівартість, тобто заробітна плата працівників ліфтового господарства не змінювалася з 2010 року. Тоді вона була закладена на рівні 888 гривень, а сьогодні зарплата вже 1218 грн. А ще потрібно врахувати, що майже всі запчастини імпортні, також виросли ціни. Тому ліфтові організації звернулися, що треба збільшити вартість повного технічного обслуговування".
Відтак зросла вартість однієї поїздки ліфтом - з 25 до 30 копійок. Щодо плати за технічне обслуговування, то вона складатиме від 35 і більше копійок за квадратний метр житла, відповідно до категорії будинку. Питання про збільшення плати за ліфт стало дискусійним на засіданні виконкому міськради. Проте членам виконавчого органу довели, що прийняття такого рішення має дві сторони.
З одного боку, дійсно, вартість картки збільшується, з іншого, введення нового тарифу дає можливість житомирянам відмовитися від ліфтових карток і заощадити на цьому. Адже мешканці квартири площею 50 квадратних метрів в середньому будуть платити 20 гривень в місяць за ліфт, тоді як лише одна картка сьогодні коштує понад 37 гривень.
"Тариф на технічне обслуговування установлений. Ми очікуємо у найближчий час зміни у Постанові № 869 Кабінету Міністрів України", які звільнять мешканців перших поверхів від сплати за технічне обслуговування ліфтів. Щодо других поверхів. Ми в міській раді розглядаємо питання щодо компенсації з міського бюджету ліфтовим кампаніям вартості технічного обслуговування ліфтів. На що передбачено 600 тисяч гривень. Мешканці будинків, починаючи з третього поверху і вище можуть відмовитись від ліфтових карток. Таким чином люди заощадять кошти та отримають можливість користуватися ліфтом, сплачуючи лише технічне обслуговування ліфта", – прокоментував ситуацію перший заступник житомирського міського голови Сергій Сухомлин.
Нагадаємо, що запровадження карткової системи в ліфтах Житомира розпочалося в 2000 році. Це було вимушеним кроком, каже Сергій Сухомлин, оскільки на той час більше половини ліфтів у житлових будинках не працювали через відсутність коштів на їх технічне обслуговування і ремонт. Повідомляє Житомирська Хвиля

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: