На Житомирщині розпочинаються заходи на відзначення Дня Європи » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині розпочинаються заходи на відзначення Дня Європи

Автор: news_maker від 15-04-2015, 16:17, переглядів: 1 174

На Житомирщині розпочинаються заходи на відзначення Дня Європи

Своєрідний марафон стартує вже 15 квітня в житомирському коледжі культури і мистецтв ім. І.Огієнка.

Там пройдуть два майстер-класи від викладачів Дрезденської музичної академії Криштофера Герберта (гобой) і відомого соло-кларнетиста Геза Барти, що працює з видатними оркестрами Європи. А наступного тижня в цьому ж навчальному закладі відбудеться гранд-ринг "Етикет від А до Я" на прикладі Великобританії.

28 квітня на історичному факультеті Житомирського держуніверситету ім. І.Франка відбудеться студентська науково-практична конференція на тему "Україна і Європа". Заходи до Дня Європи, які охоплять всі навчальні і бібліотечні заклади області, триватимуть з квітня по червень.

Серед найбільш масштабних і цікавих подій - обласний фестиваль художніх колективів та національно-культурних товариств Житомирщини "Поліська родина", спартакіада Житомирського національного агроекологічного університету з волейболу серед факультетів, зустріч студентів Житомирського державного технологічного університету з викладачем навчального закладу Чеської Республіки. Проведення Дня Європи в Україні вже стало традицією, і не лише для Житомирщини.

За статистикою, все більше українців відчувають себе європейцями, каже політичний аналітик Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва Марія Золкіна:

"В порівнянні з травнем 2013 року, на кінець 2013 року, коли розпочався Майдан, стрімко зросла частка тих людей, які говорили – так, я відчуваю себе європейцем. Але це, все таки, було більш емоційним, тому що вже в травні 2014 року дещо зменшився відсоток тих, людей, які відчували себе європейцями, і зупинився десь посередині між тим, що було до Майдану, і тим, що було емоційним злетом під час Майдану".

Порівнюючи дані травня 2013 та 2014 років, за рік частка українців, які відчувають себе європейською нацією зросла на 5% і дорівнювала 38 відсоткам. Тенденція до тяжіння України до Європейської спільноти зберігається і сьогодні, кажуть аналітики.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: