В обласній раді розмірковують, як повернути у розпорядження громади приміщення у Житомирі » Новини Житомира
 
 


В обласній раді розмірковують, як повернути у розпорядження громади приміщення у Житомирі

Автор: news_maker від 20-04-2015, 17:45, переглядів: 1 205

В обласній раді розмірковують, як повернути у розпорядження громади приміщення у Житомирі

На прес-конференції в обласній раді йшлось про те, як повернути у розпорядження територіальної громади приміщення за адресою вул. Домбровського 38 в Житомирі.

Частину його площ наразі здає в суборенду Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів. Проте, право розпоряджатися приміщеннями ця організація втратила ще два роки тому (згідно рішення Вищого Господарського суду).

Бюджетна комісія облради взялася навести лад в цьому питанні, і спрямувати кошти, які надходять від оренди, до бюджету. Приміщення в будинку орендують комерційні установи, виробничі цехи та організації людей з обмеженими можливостями. І тому:

"У зв'язку з тим, що там є різні категорії людей, щоб не було спекуляцій, все будемо робити максимально відкрито. Сьогодні ніхто не збирається виселяти з приміщення громадську організацію. Йдеться про те, що вони здають приміщення в оренду комерційним структурам. Гроші потрапляють на їх рахунок і територіальна громада не розуміє, куди ідуть ці кошти від оренди приміщення територіальної громади", – зазначив заступник голови облради Руслан Годований.

Голова бюджетної комісії Дмитро Кропачов зазначив, що процес повернення приміщень будівлі до комунальної власності вже розпочато. Від керівництва громадської організації вимагають виконання судового рішення. Водночас, на розгляд облесної ради пропонуються проекти рішень, які враховують інтереси нинішніх орендарів:

"Заборонити приватизацію приміщень комунальної власності за адресою м. Житомир, вул. Домбровського, 38. Встановити відрахування від доходів оренди приміщень комунальної власності в розмірі 30% на підтримку заходів громадських організацій, що займаються соціальним захистом та реабілітацією інвалідів. Такими заходами ми унеможливлюємо будь-які спекуляції стосовно того, що хтось хоче продати або купити це приміщення. Таким чином ми підтримаємо громадські організації, які займаються соціальним захистом людей з обмеженими можливостями".

На прес-конференції депутати обласної ради висловили надію, що вирішення проблемного питання відбудеться у правовому полі прозоро і з всебічним висвітленням у засобах масової інформації.

В обласній раді розмірковують, як повернути у розпорядження громади приміщення у Житомирі
В обласній раді розмірковують, як повернути у розпорядження громади приміщення у Житомирі

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: