Житомирська міська влада шукає рішення проблеми переповнених дитсадків » Новини Житомира
 
 


Житомирська міська влада шукає рішення проблеми переповнених дитсадків

Автор: news_maker від 28-04-2014, 17:31, переглядів: 1 240

Житомирська міська влада шукає рішення проблеми переповнених дитсадків

Вирішення проблеми переповнених дошкільних закладів міська влада Житомира вбачає у поверненні приміщень колишніх дитячих садочків до комунальної власності міста. Начальник управління освіти міськради Надія Полівода повідомила, що в обласному центрі (станом на квітень) надійшло 3347 заявок на сайт електронної реєстрації дітей до вступу в дошкільні заклади. А ситуація в діючих дитячих садочках наступна:
"Перевантаження груп у дитсадках наразі складає 138 дітей на 100 місць. Крім того, сьогодні дошкільні заклади міста відвідують понад 600 дітей, які не проживають у Житомирі, і це за кількістю – 4 повноцінних дитячих садочки".
Виходячи з такої ситуації, начальник управління міськради звернулась до керівництва області з проханням посприяти в питанні повернення приміщень колишніх садочків до комунальної власності громад міста. Поки що йдеться про 3 об'єкти. Це – нині не діючий дошкільний заклад №20 та одне з приміщень колишнього навчально-виховного комплексу №11, що наразі знаходиться у користуванні спецпідрозділу "Сокіл".
Третім є дитячий садочок №58, підпорядкований Житомирському державному технологічному університету. Але стосовно цього закладу вже ведеться відповідна робота з передачі його місту:
"Ми звернулися до керівництва університету, а вони відповідно звернулися до Міністерства освіти і науки України, щоб надати згоду про передачу приміщення в комунальну власність міста. Адже цей садочок пустує, він повністю занепав, а колись був доволі великий і гарний. І зараз ми вже маємо відповідь, що Міністерство дає згоду, лише чекаємо на офіційну Постанову Кабінету Міністрів України. У свою чергу, на сесії міськради прийнято рішення, що ми не заперечуємо проти прийняття цього приміщення в комунальну власність міста", – повідомив заступник міського голови Житомира Олександр Бочковський.
Джерело: http://103fm.com.ua

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: