Уряд Швейцарії обрав Житомир для втілення Європейської енергетичної відзнаки » Новини Житомира
 
 


Уряд Швейцарії обрав Житомир для втілення Європейської енергетичної відзнаки

Автор: news_maker від 20-04-2015, 18:09, переглядів: 1 234

Уряд Швейцарії обрав Житомир для втілення Європейської енергетичної відзнаки

Слідом за Вінницею, яка першою долучилася до проекту, інформаційну, технічну та фінансову підтримку фахівців отримає Житомир. Про це повідомив Паскаль Штайнгрубер – аудитор, фахівець міжнародного офісу ЄЕВ під час робочої наради у Житомирі. Звертаючись до першого заступника міського голови Сергія Сухомлина, Паскаль Штайнгрубер зазначив, що процес отримання цієї відзнаки – це не просто перелік заходів, обов’язкових до виконання, а довготривала
кропітка робота.

«Житомиру необхідно дотримуватись багатьох зобов'язань і докладати зусиль, щоб отримати цю нагороду. Але, поспілкувавшись з вами і відштовхуючись від досвіду своїх попередніх візитів, я бачу, що ви хочете і будете працювати над втіленням Європейської енергетичної відзнаки», – каже Паскаль Штайнгрубер.

Сергій Сухомлин констатував присутнім, що отримання ЄЕВ – це політика Житомира і він має стати другим в Україні містом, яке отримає Європейську енергетичну нагороду.

«Я добре розумію, що дана відзнака – це, насамперед, зміна філософії і самого мислення в галузі енергозбереження, в ставленні до навколишнього середовища і т.д. Я впевнений, що після Вінниці, Житомир має стати володарем цієї нагороди», – наголошує Сергій Сухомлин.

Європейська енергетична відзнака була започаткована Швейцарією у 1988 році та швидко зарекомендувала себе як якісна система управління і була інтегрована до національної енергетичної політики. Зараз – це міжнародний інструмент підтримки міст, націлених на стійку енергетичну політику та міський розвиток шляхом раціонального використання енергоресурсів та збільшення частки відновлювальних джерел в енергетичному балансі міста. На сьогодні більше 1200 міст з 12 країн світу беруть участь у ЄЕВ, більше 600 з яких вже отримали цю відзнаку.

Загалом, від Швейцарського уряду, Житомир у 2015 році отримає 15,1 млн. швейцарських франків грантових коштів на термомодернізацію садочків та реконструкцію котелень. У гривневому еквіваленті ця сума рівняється, фактично, трьом бюджетам розвитку Житомира.

Уряд Швейцарії обрав Житомир для втілення Європейської енергетичної відзнаки

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: