Депутати не проголосували за підвищення зарплатні працівникам соцзахисту районних рад » Новини Житомира
 
 


Депутати не проголосували за підвищення зарплатні працівникам соцзахисту районних рад

Автор: news_maker від 23-04-2015, 21:21, переглядів: 1 103

Депутати не проголосували за підвищення зарплатні працівникам соцзахисту районних рад

Лише 18 із 40 депутатів міської ради проголосували за рішення щодо питання організації управління районами у місті Житомирі під час позачергової сесії міської ради. Не утворювати районні ради у подальшому та ефективно розподілити виділені на них кошти та обов'язки, присутнім пропонував перший заступник міського голови Сергій Сухомлин. Передові міста України відмовились від районних рад, на томність, за словами, Сергія Сухомлина, там створили районні адміністрації або центри по наданню адміністративних послуг населенню. Серед них: Запоріжжя, Миколаїв, Макіївка, Львів, Одеса, Чернігів, Вінниця. Більшість з них за кількістю населення подібні до Житомира і на їх прикладі доведено, що система управління в містах та якість надання адміністративних послуг покращилась.

«У нас є досвід Вінниці - чіткий, хороший приклад. У 2011 році у Вінниці було скорочено районні ради. За рахунок тих коштів, що на них виділялись на їх місці створили зручні, комфортабельні центри по наданню адміністративних послуг, таким чином ліквідували черги населення і дали людям можливість отримати якісну послугу. Ми сьогодні на це не наважились, але інколи Житомир, житомирські депутати своєю нерішучістю, не можуть зробити ті перетворення, які необхідні в місті» - констатує Сергій Сухомлин

Сьогодні повноваження Богунської та Королівської районної ради мінімальні, питання їх не продовження порушувалося вже неодноразово і не один рік. За словами Сергія Сухомлина, ліквідація рад дозволить зекономити бюджетні кошти та сприятиме ефективному впровадженню реформ у місті.

«Рішення передбачало виключно одне – скорочення чиновницького адмінперсоналу, який є на сьогодні і передачу цих повноважень міській раді. А соціальні працівники – це 140 чоловік, які працюють в Корольовській та Богунській радах, вони отримують, фактично, мінімальну зарплатню. А завдяки сьогоднішньому рішенню могли б мати 50% надбавки до своєї зарплати. Саме для них це питання - важливе. Але в даному випадку депутати залишили зарплату чиновникам, витрати на обслуговування рад і в той же час забрали можливість підвищити зарплатню тим людям - соціальним працівникам, які в першу чергу спілкуються з соціально незахищеними верствами населення» - зауважує Сергій Сухомлин.

Окрім того, перший заступник міського голови вбачає у неприйнятті рішення депутатами міської ради політичний мотив.

«Депутати районних рад – це дійсно робоча сила, це ті люди, які спілкуються з населенням у дворах і знають його проблеми. Сьогодні міські депутати не прийняли рішення ще з однієї причини. Вони розуміють яка конкуренція буде зі сторони районних депутатів на мажоритарних округах під час виборів, вони розуміють, що саме районні депутати набагато ближчі до людей. Це також не мало важливий момент в сьогоднішньому голосуванні, яке змусило їх прийняти подібне рішення» - вважає Сергій Сухомлин.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: