Приблизно на 1 тисячу гривень зросли путівки до дитячих оздоровчих таборів області » Новини Житомира
 
 


Приблизно на 1 тисячу гривень зросли путівки до дитячих оздоровчих таборів області

Автор: news_maker від 27-05-2015, 15:47, переглядів: 1 119

Приблизно на 1 тисячу гривень зросли путівки до дитячих оздоровчих таборів області

Але завдання першочергового оздоровлення дітей пільгових категорій залишається. Проблему фінансування розглядали на черговому засіданні обласного штабу з оперативного вирішення питань підготовки та організації оздоровлення та відпочинку дітей.

Цього року на організацію літньої кампанії відчутно вплинула відсутність коштів фонду соціального страхування, який більше не відшкодовує витрати на оздоровлення дітей працівників. Через це область втратила близько 10 млн. грн., які раніше спрямовувались на фінансування оздоровлення і підтримку мережі дитячих закладів області.

Кошти на оздоровлення шукають скрізь: звертаються до сільських голів з пропозицією співфінансування з місцевого та районного бюджетів. При можливості залучають спонсорів, на більш потужних підприємствах пропонують профспілкам виділяти матеріальну допомогу для батьків, які планують придбати путівки в дитячі оздоровчі табори.

На засіданні Штабу заслухали представників чотирьох районів, де цього року взагалі не виділялось коштів на організацію оздоровлення та відпочинок дітей. Серед таких: Андрушівський, Житомирський, Червоноармійський та Черняхівський райони.

Щоправда, ситуація може змінитися вже у середині червня, після проведення сесій райрад. Так, наприклад, виділити певні кошти обіцяють в Черняхівському районі.

"На даний час у нас не виділено жодної гривні, але сесія буде 12 червня, керівництво знає цю проблему і пообіцяло підтримку. Гроші планують виділити приблизно в сумі 30-50 тисяч гривень, не більше. Але ці кошти будуть спрямовані на пришкільні табори з метою охоплення якомога більшої кількості дітей", – повідомила на засіданні Штабу Олександра Федосєєва, начальник відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Черняхівської РДА.

Додатковою проблемою в нинішньому сезоні стало зростання вартості путівок. Це сталось, переважно, за рахунок подорожчання вартості продуктів харчування, – каже Олександр Антонюк, заступник начальника департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ОДА:

"В межах 1 тисячі гривень піднялася ціна. Але треба розуміти, що лише харчування на сьогодні розраховується в межах 80 гривень на день на одну дитину. В минулому році це було 40 грн. Ціни на всю групу продуктів піднялися. На сьогодні в таборах, які називаються "Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку" середня ціна путівки від 2900 грн. до 3200 грн.".

Олександр Антонюк також повідомив, що інформацію про роботу всіх дитячих таборів області можна знайти на сайті департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ОДА. В районних та міських відділах можна отримати консультації щодо можливості здешевлення путівок для дітей пільгових категорій.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: