Смт. Володарськ-Волинський планує повернути собі одну із історичних назв » Новини Житомира
 
 


Смт. Володарськ-Волинський планує повернути собі одну із історичних назв

Автор: news_maker від 5-06-2015, 20:49, переглядів: 2 459

Смт. Володарськ-Волинський планує повернути собі одну із історичних назв

Або ж називатиметься так, як вирішить громада цього населеного пункту. Селище міського типу буде перейменовано згідно із законом "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".
Вперше про цей населений пункт згадується у 1545 р, як село Олександрополь, назване на честь власника — боярина Олександра Пронського.
З 1607 р. село переходить у власність литовського княжого роду Сапегів і називається Хорошки чи Горошки. У 1793 після третього поділу Речі Посполитої анексоване Російською імперією.
У 1796 р. імператриця Катерина II подарувала Горошки полководцеві Міхаілу Кутузову, який відзначився під час російсько-турецької війни. Кутузов бував у своєму маєтку в Горошках у 1802–1805 рр.
У 1912 р., з нагоди сторіччя Вітчизняної війни 1812 р., Горошки перейменовуються у Кутузове, у 1921 році — у Володарськ (на честь відомого діяча більшовистської партії В.Володарського (Мойсея Гольдштейна), вбитого у 1918 р.), а в 1927 році — на Володарськ-Волинський.
Додамо, що роз’яснення щодо зміни назв та демонтажу пам’ятних знаків, а також карту міст та містечок, що будуть перейменовані, можна побачити на офіційному сайті та сторінці у соцмережах Українського Інституту Національної Пам'яті.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: