У Замку Радомисль відбувся міжнародний фестиваль "Музика Фридерика Шопена під відкритим небом" » Новини Житомира
 
 


У Замку Радомисль відбувся міжнародний фестиваль "Музика Фридерика Шопена під відкритим небом"

Автор: news_maker від 16-06-2015, 15:56, переглядів: 1 506

У Замку Радомисль відбувся міжнародний фестиваль "Музика Фридерика Шопена під відкритим небом"

Протягом двох днів просто неба на території ландшафтного парку звучали твори великого поляка у виконанні талановитої української молоді – вихованців дитячих музичних шкіл та всесвітньо знаних піаністів.

Організатор фестивалю та засновниця історико-культурного комплексу "Замок Радомисль", заслужений лікар України, громадський діяч Ольга Богомолець зазначила, що цього річ однією з важливих задач заходу є допомога бійцям та сім’ям тих героїв, які віддали життя, щоби під мирним небом Радомишля могла лунати музика.

"Кошти, зібрані від продажу квитків на фестиваль, будуть напряму передані родинам через платформу "Люди допомагають людям". Тому музика Шопена не тільки наповнює душу і серце гармонією, змістом, любов'ю, а й допомагає підтримувати хлопців, які знаходяться на передовій, і підтримувати родини їх побратимів".

В рамках Інтернет-платформи створено загальноукраїнський реєстр постраждалих родин і кошти потрапляють не до фондів, а напряму на рахунки людей, котрі потребують допомоги. Ольга Богомолець також зазначила, що подібний фестиваль є одним з важливих кроків до того, щоби українці почали відчувати себе європейцями.

"Я дивлюсь на замок-музей Радомисль, який за 9 років мені вдалося підняти з руїн до комплексу всесвітнього значення, і хочу, щоб так само було і з нашою державою. Щоб ми відбудували її так, щоб вона дійсно стала європейською. Сьогоднішній ранок я почала з того, що ходила зі жменями зібраного паперу. Тому що, на жаль, в Україні люди поки що ще не розуміють, по-перше, як не смітити, а по-друге, не розуміють, як це прибрати. Якщо ми мріємо колись бути в Європі, то Європа починається з уміння підняти за собою папірець і викинути його в смітник".

Мистецький захід у Радомишлі, який відбувся за підтримки Посольства Республіки Польща в Україні та Польського Інституту в м. Києві, цього річ зібрав багато талановитої молоді, які уже зараз мріють про участь у наступному, третьому міжнародному фестивалі.

У Замку Радомисль відбувся міжнародний фестиваль "Музика Фридерика Шопена під відкритим небом"

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: