Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі приїхав до Житомира з робочою поїздкою » Новини Житомира
 
 


Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі приїхав до Житомира з робочою поїздкою

Автор: news_maker від 18-06-2015, 16:55, переглядів: 1 420

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі приїхав до Житомира з робочою поїздкою

Візит розпочався із зустрічі з керівництвом області, під час якого, зокрема, обговорювали проблеми у проведенні державних закупівель в сфері охорони здоров'я. Як розповів журналістам присутній на цій зустрічі директор профільного департаменту облдержадміністрації Олександр Торбас, на Житомирщині поки що недостачу необхідних матеріалів за держзакупівлями вдається покривати з обласного бюджету.

Під час зустрічі з медичними працівниками у Житомирському інституті медсестринства міністр розповідав про перспективи розвитку галузі, якими їх бачить нинішня команда. Поки що це проекти законопроектів, наразі ще триває аналіз ситуації. Олександр Квіташвілі зазначив, що в медицині децентралізація теж буде, але вона відбуватиметься за правилами, що відрізнятимуться від тих, за якими відбуваються адміністративно-територіальні зміни:

"Підігнати" медичну структуру та інфраструктуру під адміністративний устрій країни буде неможливо. Є така можливість зробити госпітальні округи, в цьому випадку ми не звертаємо уваги на адміністративний устрій, ми дивимося на доступність послуг, це інший підхід. Вся система має працювати як сітка, яка накриває всю країну і людина отримує доступ до медичної допомоги там, де проживає, щоб по 60-70 кілометрів не їздили. Але це справа майбутнього".

Громадськість цікавила і позиція міністра щодо корупції та хабарів в медицині. Олександр Квіташвілі сказав, що ці два поняття розділяє:

"Я не вважаю, що коли людина дає лікарю гроші, то це хабар. Хабар – це діяння, коли щось робиться незаконно. Якщо лікар виписує "липову" довідку про інвалідність, і за це бере гроші, це – хабар. А якщо людина лікує і отримує гонорар, то це просто гонорар, я так вважаю. Коли ставиш людей в таку ситуацію, що по-іншому не можеш заробити гроші, звичайно, вони будуть цим займатися".

Міністр зауважив, що всі мають визнати і прийняти той факт, що безплатної медицини в Україні немає. Він бачить завдання в тому, щоб вивести ці "гонорари" з "тіні" і забезпечити гідний заробіток медикам та розвиток галузі. А боротися з корупцією, на його думку, варто, змінюючи підходи і правила в роботі державної машини. В програмі робочої поїздки міністра охорони здоров'я також було відвідування Діагностичного центру та Обласного перинатального центру.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: