На Житомирщині стартує моніторинг фактичного використання земель » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині стартує моніторинг фактичного використання земель

Автор: news_maker від 8-10-2015, 19:26, переглядів: 1 026

На Житомирщині стартує моніторинг фактичного використання земель

На Житомирщині Головним управлінням Держгеокадастру у Житомирській області ініційовано масштабне проведення моніторингу земель за межами населених пунктів.

Обстеження буде здійснюватися силами робочих груп, створених з представників органів місцевого самоврядування, територіальних органів Держгеокадастру, містобудування і архітектури, природоохоронних органів, органів охорони культурної спадщини, лісового, водного господарства, представники фіскальної служби.

«Ми неодноразово обговорювали необхідність моніторингу земель із головою облдержадміністрації Сергієм Машковським. І спільними зусиллями нам вдалося напрацювати і прийняти розпорядження голови облдержадміністрації, за яким робочі групи мають завершити моніторинг до 23 листопада. Результати обстежень будуть нанесені на відповідні планово-картографічні матеріали та передані зацікавлених органам влади або, якщо є порушення, то до правоохоронних органів», – відмітив Максим Глушаниця.

Моніторинг фактичного використання земель буде здійснюватися на землях за межами населених пунктів, в першу чергу землях сільськогосподарського призначення, шляхом візуального обстеження кожної земельної ділянки та співставленням отриманих даних з інформацією Державного земельного кадастру та Державного фонду документації із землеустрою.

Здійснення такого комплексу заходів має на меті досягнення декількох цілей. Зокрема, виявити користування землями з порушенням чинного законодавства, визначити порушені, малопродуктивні та деградовані землі, а також визначити землі, які не використовуються державними підприємствами за цільовим призначенням, для прийняття рішень щодо їх вилучення та подальшого ефективного і раціонального використання.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: