Сергій Машковський провів нараду з питань проходження виборів у Житомирській області » Новини Житомира
 
 


Сергій Машковський провів нараду з питань проходження виборів у Житомирській області

Автор: news_maker від 2-11-2015, 17:26, переглядів: 1 438

Сергій Машковський провів нараду з питань проходження виборів у Житомирській області

2 листопада, голова облдержадміністрації Сергій Машковський провів нараду з питань проходження місцевих виборів у Житомирській області.

Розглядалися стан організації та проведення місцевих виборів на Житомирщині, забезпечення законності та правопорядку, участь органів Державного реєстру виборців у підготовці та проведенні місцевих виборів, стан матеріально-технічного забезпечення виборчого процесу.

Перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко зазначив: «В цілому наша область пройшла першу половину виборчих перегонів достойно. Облдержадміністрацією постійно проводилася робота щодо забезпечення виборчих комісій області усім необхідним: виборчими скриньками, меблями, вогнегасниками, медичними аптечками, комп’ютерною технікою тощо. Здійснювався щоденний моніторинг щодо фактичного матеріально-технічного забезпечення. Зараз на окремі населені пункти Житомирщини чекає другий тур виборів. Виборчі комісії працюють у звичайному робочому режимі. Для остаточного підрахунку голосів у них є достатньо часу. Сподіваємось, що і ці вибори пройдуть відповідно до норм чинного законодавства».

Начальник УМВС України в Житомирській області Валерій Рудик повідомив, що в охороні безпеки виборчого процесу взяли участь понад 2700 працівників міліції Житомирщини. Близько 1700 працівників забезпечували охорону громадського порядку безпосередньо біля виборчих дільниць. «Загалом вибори пройшли спокійно, грубих порушень громадського порядку на виборчих дільницях не зареєстровано», – зазначив Валерій Рудик. Органами внутрішніх справ проводилася реєстрація заяв про можливі факти порушень виборчого законодавства. З початку виборчого процесу до органів міліції надійшло 117 таких повідомлень. По 6 повідомленнях відкрито кримінальні впровадження.

Сергій Машковський, звертаючись до представників органів внутрішніх справ, наголосив: «Доведіть усі справи до кінця відповідно до чинного законодавства, щоб було проведено прозорі, відкриті розслідування. Наше завдання – не допустити порушень у другому турі. Неважливо, якої політичної сили чи окремого кандидата стосуватиметься справа».

Начальник відділу адміністрування Житомирсьої ОДА Наталія Христич повідомила, що станом на 10.30 год. 2 листопада на опрацюванні в системі реєстру виборців залишаються: інформація про вибори голови та депутатів Путиловицької та Калинівської сільських рад (Лугинський район), Мединівського сільського голови (Коростенський район), Новопільського сільського голови (Черняхівський район) та Андрушівського міського голови.

До 4 листопада відділи ведення реєстру мають отримати від територіальних комісій повідомлення про підсумки голосування та результати виборів, про черговість кандидатів у депутати, включених до списку політичних партій, та список зареєстрованих депутатів обласної ради, районної, міської ради Житомира.

Повторне голосування призначене на голову міської ради у м. Житомирі, на голову Гришковецької селищної ради (Бердичівський район), а також повторні вибори у с. Андріяшівка Бердичівського району та с. Торчин Коростишівського району.

Керівник області наголосив: «Нас ще чекає другий тур виборів. Ми повинні докласти максимум зусиль, щоб забезпечити законність і правопорядок під час виборчого процесу, а також матеріально-технічну базу виборчих дільниць. Дякую усім за злагоджену роботу під час першого туру і сподіваюсь, що в другому турі ми спрацюємо ще краще».

Сергій Машковський провів нараду з питань проходження виборів у Житомирській області
Сергій Машковський провів нараду з питань проходження виборів у Житомирській області

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: