На Житомирщині поліція затримала зухвалого розбійника, який видавав себе за російського вояку » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині поліція затримала зухвалого розбійника, який видавав себе за російського вояку

Автор: news_maker від 16-11-2015, 13:32, переглядів: 1 190

На Житомирщині поліція затримала зухвалого розбійника, який видавав себе за російського вояку

Раніше судимий за вбивство чоловік увечері вдерся до будинку жителя Звягельщини. Назвавшись російським солдатом та погрожуючи господарю застосуванням сили, нападник відібрав у нього 50 гривень. Нині затриманому офіційно оголошено про підозру у вчиненні розбою.
Наприкінці жовтня до правоохоронців звернувся 76-річний житель одного з сіл Новоград-Волинського району, повідомивши про невідомого нападника, який вдерся до його будинку та, погрожуючи пістолетом і ножем, вимагав гроші.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група, працівники якої з’ясували, що літній господар у будинку проживає самотньо. За його словами, пізно увечері він почув у вітальні незрозумілий шум і вийшов подивитися, у чому справа. У кімнаті побачив невідомого чоловіка, одягненого у камуфляж. Незнайомець назвався солдатом з Росії, який спеціально засланий на територію України для залякування місцевого населення та грабунків. З цим нападник накинувся на господаря з предметами, схожими на пістолет і ніж, погрожуючи їх застосуванням, якщо пенсіонер не віддасть йому усі свої заощадження. Врешті здобиччю розбійника стали 50 гривень, з якими він зник з оселі заявника.
Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Правоохоронці провели комплекс необхідних слідчо-розшукових заходів для встановлення особи нападника. Серед іншого, опитали односельчан заявника та жителів навколишніх сіл, а також перевірили осіб, які раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності.
– У результаті вжитих заходів було встановлено, що до розбою причетний раніше судимий 32-річний житель сусіднього села. У вчиненні злочину він зізнався та підтвердив, що жодного відношення до військової служби в інших державах не має, - розповів начальник Новоград-Волинського відділу поліції ГУНП Сергій Рябошапка.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили та вилучили камуфльований одяг, предмет, схожий на газовий пістолет, і ніж. Зброя направлена на експертне дослідження.

Чоловікові офіційно оголошено про підозру у вчинені тяжкого злочину. Досудове розслідування триває.
За чинним законодавством, підозрюваному загрожує ув’язнення строком від 7 до 10 років з конфіскацією майна.

На Житомирщині поліція затримала зухвалого розбійника, який видавав себе за російського вояку

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: