На Житомирщині у аптеці продавали препарати, які містять наркотики, без рецептів » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині у аптеці продавали препарати, які містять наркотики, без рецептів

Автор: news_maker від 14-03-2016, 18:55, переглядів: 1 654

На Житомирщині у аптеці продавали препарати, які містять наркотики, без рецептів

Оперативники третього територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України встановили, що у м. Коростені фармацевти місцевої аптеки відпускали медпрепарати, що містять наркотичні речовини, без рецептів лікаря або понад визначене дозування. Нині триває досудове розслідування.
У рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 320 (Порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) Кримінального кодексу України, на початку березня працівники поліції провели санкціонований обшук в одній з аптек м. Коростеня.
Як повідомив начальник Третього управління ДПН Нацполіції Олексій Душейко, працівники фармацевтичного закладу вчинили злочин у сфері легального обігу наркотичних лікарських препаратів, адже відпускали знеболювальні та протизапальні препарати, які містять наркотичні засоби і психотропні речовини, понад визначену законодавством кількість без рецептів лікаря.
У результаті обшуку з приміщення аптеки було вилучено 86 доз підконтрольних медпрепаратів, які направлено на експертне дослідження.
Триває подальше розслідування кримінального провадження. Фармацевту аптеки, 46-річній місцевій жительці, оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.
Відповідно до законодавства за порушення встановлених правил відпуску підконтрольних медпрепаратів передбачено покарання у вигляді штрафу до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 4 років, або позбавлення волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: