У Житомирі міська сесія почалася з протестів під будівлею міськради » Новини Житомира
 
 


У Житомирі міська сесія почалася з протестів під будівлею міськради

Автор: news_maker від 17-06-2016, 12:17, переглядів: 1 173

У Житомирі міська сесія почалася з протестів під будівлею міськради

Там зібралися підприємці, які вимагали лишити їм можливість торгувати на вулиці Хлібній, та ті, хто підтримує рішення міської ради про "зачистку вулиці". Йдеться про так звану торгівлю "з коліс", тротуарів та столиків. І хоча мова, в основному, йшла про вулицю Хлібну, скаржитися прийшли і підприємці з інших торговельних майданчиків. Так, Людмила Харлагіна до недавнього часу продавала сільськогосподарські продукти навпроти ринку "Хмільники", що на Богунії:
"Нам не дають торгувати. Нам мер Шелудченко відкрила соцмайданчик. Ще з 2007 року ми там торгували своїми сільгосппродуктами, але зараз міський голова Сергій Іванович Сухомлин забороняє нам це робити. Він заганяє нас на Сінний ринок на такі місця, де по коліно води та багнюки і на риночок біля туалету, де смердить так, що неможливо стояти. Ми не хочемо туди, ми хочемо бути там, де нам надали робоче місце".
Поступово акція набула політичного забарвлення: під міською радою з'явилися представники однієї з партій, які встановили палатку і взялися критикувати владу. Під час сесійної перерви міський голова Житомира Сергій Сухомлин дав коментар стосовно ситуації, що склалася:
"Вони хочуть торгувати прямо на тротуарі, але цього не буде. Дуже зручно стояти біля зупинки, де ходять люди, нічого не платити і торгувати продукцією, яку не перевіряє санстанція. Це неправильно і неможливо. Що стосується ситуації на Хлібній, то ми вже обговорювали це питання з профільним заступником – найближчим часом ми будемо проводити реконструкцію тротуарів на вулиці Хлібній і наведемо там лад: зробимо клумби, висадимо зелені насадження. Там буде порядок. І ніякої додаткової торгівлі там не буде".
Сергій Сухомлин відзначив, що на стихійну торгівлю на Хлібній до міської ради надійшло вже більше трьохсот скарг від жителів навколишніх будинків. Що стосується підприємців, які торгують зерном, то їм, за словами Сергія Сухомлина, неодноразово пропонували місця на ринках, і кілька людей навіть перейшли туди торгувати. Міський голова зауважив, що нині розробляється план стосовно розміщення в обласному центрі восьми соціальних майданчиків, на яких житомирські підприємці зможуть реалізувати продукти власного виробництва.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: