Сергій Сухомлин: підвищення комунальних тарифів призводить до "тінізації" зарплат » Новини Житомира
 
 


Сергій Сухомлин: підвищення комунальних тарифів призводить до "тінізації" зарплат

Автор: news_maker від 5-07-2016, 17:30, переглядів: 997

Сергій Сухомлин: підвищення комунальних тарифів призводить до "тінізації" зарплат

На черговому брифінгу міський голова Житомира висловив занепокоєння, щодо нової хвилі підвищення тарифів для населення за послуги водо- і теплопостачання. Сергій Сухомлин зазначив, що формування цих тарифів у відомстві НКРЕ ( Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг).

Водночас, система нарахування субсидій, яка має зменшити фінансовий тиск на незаможних громадян, фактично, заважає виводу з тіні реальних зарплат у приватному секторі економіки.

"З того моменту, як уряд оголосив про нові тарифи і люди порахували, а в нас можливо більше половини житомирян будуть претендувати на субсидію в нинішніх економічних умовах, то люди самі почали звертатися до роботодавців в бізнесі, щоб вони не показували офіційно заробітну плату. Фактично, цими тарифами і субсидіями ми самі заганяємо підприємців з виплатою зарплат у тінь. Через це не має в бюджеті зростання від надходжень податків з доходів фізичних осіб і не має показників росту реальних зарплат", – висловився міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

Водночас, мер зазначив, що діючі тарифи на водопостачання не покривають собівартість послуг і підприємство "Житомирводоканал" через зростання вартості електроенергії знов накопичує власні борги, які наразі доводиться покривати з міського бюджету.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: