В Житомирі стартував прийом проектних пропозицій «Бюджету участі» » Новини Житомира
 
 


В Житомирі стартував прийом проектних пропозицій «Бюджету участі»

Автор: news_maker від 13-07-2016, 17:48, переглядів: 1 182

В Житомирі стартував прийом проектних пропозицій «Бюджету участі»

Бюджет участі – це частина бюджету міста, з якого фінансуються ідеї житомирян щодо розвитку та створення комфортних умов проживання в місті. 3 12 липня оголошено прийом проектних пропозицій. Про особливості та вимоги до проектних пропозицій громадськості розповіли члени Координаційної Ради з контролю бюджету участі Юлія Богоявленська та Андрій Шелестюк.

«Головними вимогами до заявок є наступні: одна заявка – один об’єкт, вартість проектної пропозиції не повинна перевищувати одного мільйона гривень та повинна бути втілена протягом одного календарного року. Якщо проектна пропозиція передбачає використання земельної ділянки, то вона має належати власності територіальної громади міста Житомира. Реалізація проектної пропозиції можлива лише в тому випадку, якщо вона спрямована на користь всіх житомирян, а не на конкретну особу», – пояснює член Координаційної Ради Андрій Шелестюк.

Проектні пропозиції передбачають собою як виділення коштів на об’єкти інфраструктури, так і на заходи та необхідне обладнання.

Бюджет участі – це нова тенденція, яка існує у світі останні тридцять років, в Україні ідея впроваджується лише з минулого року. У Житомирі проект стартував з метою застосування інноваційних механізмів залучення громадськості до розподілу коштів міського бюджету та розвитку демократичного процесу обговорення громадою напрямів використання бюджетних коштів.

Для поширення ідеї бюджету участі для житомирян організовуватимуть різноманітні просвітницькі заходи. Перші майстерні участі відбудуться 21 липня, 4 та 18 серпня у Житомирській обласній універсально-науковій бібліотеці ім. Олега Ольжича з 17.30 до 19.00.

З метою активізації участі громадян у прийнятті рішень місцевого значення, забезпечення прозорості та відкритості діяльності органів місцевого самоврядування та впровадження кращих європейських практик взаємодії влади і громади за всіма напрацюваннями та результатами впровадження бюджету участі в місті Житомирі можна буде слідкувати на офіційному веб-сайті Житомирської міської ради у розділі «Бюджет участі (громадський бюджет)».

Проектні пропозиції подаються в паперовому або електронному вигляді у каб. 103, Житомирської міської ради: м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2, або надсилаються на e-mail: [email protected].

Положення про бюджет участі в місті Житомирі депутати підтримали на десятій позачерговій сесії Житомирської міської ради 16 червня.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: