На Житомирщині поліцейські продемонстрували результати добровільного "роззброєння" » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині поліцейські продемонстрували результати добровільного "роззброєння"

Автор: news_maker від 13-07-2016, 18:05, переглядів: 1 395

На Житомирщині поліцейські продемонстрували результати добровільного "роззброєння"

Упродовж першої декади липня до відділів та відділень поліції регіону жителями області здано 50 одиниць зброї та спецзасобів. Про це 13 липня на брифінгу журналістам розповів т.в.о. заступника начальника ГУНП в області Артем Лисогор.

Найбільше серед зданого арсеналу - зразки мисливських гладкоствольних рушниць, таких 27, ще 6 одиниць армійської зброї, 1 – мисливська, 3 – холодної та 4 – саморобної, а також 9 пристроїв для відстрілу гумових куль та газової зброї.
Окрім цього, громадяни здали понад 80 боєприпасів до зброї армійських зразків та 5 артилерійських снарядів часів ВВВ.
Озвучивши проміжні результати місячника, т.в.о. заступника начальника ГУНП наголосив, що у будь-якому випадку зброя несе в собі небезпеку. Її присутність у мирному житті, на території, де немає бойових дій, недоречна і загрозлива для безпеки оточуючих.

- Не варто випробовувати долю і створювати ризики для себе, родини, близьких, - сказав Артем Лисогор. - Від невмілого поводження з такими речами трапляється багато бід, у тому числі і з дітьми. Краще здати незареєстровану зброю до поліції, уникнувши при цьому кримінальної відповідальності за незаконне поводження з нею.
Загалом у процесі «роззброєння» уже у липні 2016 від карного покарання за нелегальне зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів звільнено 9 громадян, які добровільно їх здали.

Водночас 3 мисливські рушниці можуть перейти у власність жителів області у визначеному законом порядку уже найближчим часом після перевірки цієї зброї за обліками поліції щодо викрадення, втрати, причетності до вчинення правопорушень тощо та вивчення її технічного стану.
У березні 2016 року, коли проводився попередній місячник, від кримінальної відповідальності за незаконне зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин було звільнено 57 громадян, які добровільно здали зброю. У подальшому 31 одиниця із цієї зброї була зареєстрована за жителями області (за їх бажанням) у встановленому порядку.

Керівник сектору дозвільної системи Управління превентивної діяльності Олександр Господарчук розповів присутнім більш детальніше про зразки представленої на огляд журналістів зброї, охарактеризувавши її особливості та технічні параметри.

На Житомирщині поліцейські продемонстрували результати добровільного "роззброєння"

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: