Обласна влада обіцяє розібратися із землями, де видобувається бурштин, але трохи пізніше » Новини Житомира
 
 


Обласна влада обіцяє розібратися із землями, де видобувається бурштин, але трохи пізніше

Автор: news_maker від 21-07-2016, 16:13, переглядів: 1 049

Обласна влада обіцяє розібратися із землями, де видобувається бурштин, але трохи пізніше

Про можливість повернути землі, на яких незаконно видобувається бурштин, на сесії облради поцікавився у виконуючого обов'язки керівника Головного управління Держгеокадастру Олександра Ходаківського депутат Олександр Ніколайчук: "Вам відома інформація, що в період 2013-14 років в Олевському районі, зокрема, Тепеницька сільська рада поблизу села Обище роздавала сотні гектарів, по два гектари під селянське господарство, а насправді під незаконний видобуток бурштину? Чи можливо сьогодні організувати спільну комісію з геокадастром, з облдержадміністрацією, з депутатським корпусом обласної ради щодо виїзду на місце роздачі землі та визначення щодо її нецільового використання і вчинити так само, як ви зробили з львівськими студентами?"

Щодо горезвісних "львівських студентів" Олександр Ходаківський поінформував, що визнав такими, що втратили чинність, накази про виділення їм земельних ділянок в нашій області. А стосовно ситуації з добуванням бурштину сказав, що про виділення землі в попередні роки знає і підтримує створення комісії: "Про те, що певна кількість земель в Олевську була виділена в минулі роки, мені відомо. Про факти її використання не за цільовим використанням невідомо, якраз ця комісія це і встановить. Я обома руками підтримую цю пропозицію і всі представники, які необхідні від мене, вони будуть надані".

Сказав своє слово "за" і голова облдержадміністрації Сергій Машковський. Але при цьому зауважив, що таку комісію доцільно створити трохи пізніше. Спочатку, на його думку, необхідно завершити розгляд тих заяв, які накопичилися за період фактичної бездіяльності управління Держгеокадастру: "Коли Олександр Олександрович приступив до виконання обов'язків, в управлінні Держгеокадастру було 3600 звернень неопрацьованих, нерозглянутих взагалі. Сьогодні у нас спільна мета в "аварійному" порядку вирішити ці звернення, яких тисячі. А далі надавайте пропозиції, я звертаюсь до депутатів, щодо створення робочої групи, її складу, кількості і обов'язково за підтримки обласної державної адміністрації цей процес буде прозорим, відкритим щодо Олевського, Лугинського, Овруцького, інших районів, де була роздана земля під створення особистого селянського господарства чи інші цілі і сьогодні використовується зовсім за іншим призначенням, ми будемо рухатися в цьому напрямку", – зазначив голова облдержадміністрації Сергій Машковський.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: