В Житомирі відбулася вулична акція з профілактики гепатиту С » Новини Житомира
 
 


В Житомирі відбулася вулична акція з профілактики гепатиту С

Автор: news_maker від 29-07-2016, 10:48, переглядів: 1 233

В Житомирі відбулася вулична акція з профілактики гепатиту С

З 20 осіб, які добровільно пройшли безкоштовне експрес-тестування на гепатит С, – два позитивних результати. Таким видалася перша година роботи виїзної лабораторії, яка працювала 28 липня в Житомирі на Старому бульварі. Проведення безкоштовного аналізу стало частиною щорічної Всеукраїнської акції до Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами, організованої Альянсом громадського здоров’я та Житомирською обласною громадською організацією "Перспектива" в рамках кампанії "Вимагаємо лікування!".

"Основне завдання – це поширити інформацію, поширити доступ до діагностики та до лікування. І всі мають знати, що гепатит С виліковується", – прокоментувавголова ГО "Перспектива" Олексій Котвицький.

У світі понад 150 млн. людей інфіковані гепатитом С, з них щонайменше 2 млн. хворих проживають в Україні. Сьогодні на Житомирщині комплексне лікування в рамках державної програми проходять 40 осіб. Гепатит С є підступною хворобою, перебіг якої у 80 % випадків відбуватися без симптомів, а хронічна форма може тягтися десятиліттями, констатує обласний позаштатний інфекціоніст Ольга Сахневич: "Внаслідок безсимптомного перебігу захворювання відбуваються незворотні зміни органів печінки, фіброз і внаслідок цього – цироз або в 20 % це гепатоцилюлярна карцинома – первинний рак печінки. Для профілактики, в першу чергу треба знати, чи відноситься пацієнт до групи ризику, а група ризику, це людина, що проходила якість маніпуляції, як медичні, так і косметологічні, нанесення татуажу, пірсингу, інших дій, де пошкоджується слизова шкіри. І якщо це незахищений секс, то це також може бути шляхом передачі. Ну й звісно, до групи ризику належать наркозалежні". Акція із безоплатним тестуванням на Гепатит С проводиться в Житомирі щороку, починаючи з 2012. Хоча торік медики спрямували свою увагу на конкретно визначену аудиторію – військових, які вже були в зоні АТО чи тільки збираються туди їхати.

"Є така проблема, що люди, не знаючи свого діагнозу, їдуть в зону АТО і там можуть заразити інших військовослужбовців. Відповідно останні можуть і не знати, що отримали цю хворобу під час бойових дій. І вже в мирному житті у них будуть проблеми зі здоров'ям", - пояснив Юрій Боровий, регіональний представник Альянсу громадського здоров'я в Житомирі. Інформаційно-профілактична акція "Вимагаємо ефективного лікування!" проводилася в усіх областях України. Окрім безкоштовного експрес-тестування, усі бажаючі отримали спеціальну літературу та консультацію лікарів щодо профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: