У Житомирі студенти зустрілись з медичними працівниками-учасниками АТО » Новини Житомира
 
 


У Житомирі студенти зустрілись з медичними працівниками-учасниками АТО

Автор: news_maker від 13-10-2016, 18:41, переглядів: 1 068

У Житомирі студенти зустрілись з медичними працівниками-учасниками АТО

Напередодні Дня захисника України цей захід ініціювали обласна профспілка працівників охорони здоров'я та наукова медична бібліотека. На зустріч з молоддю запросили земляків, які рятували життя пораненим у бойових діях на сході України. Це семеро лікарів та медсестра, які за мужність на війні і високу професійність були відзначені державними нагородами. Серед гостей, зокрема були медики військового шпиталю, які ще за часів Кримських подій першими опинилися у військових частинах.

Капітан медичної служби, лікар-анастезіолог Олександр Слободянюк з перших днів АТО перебував у складі 13 батальйону 95 окремої десантно-штурмової бригади. Влітку 2014 року Олександр Васильович в якості начальника медслужби батальйону також брав участь у славнозвісному рейді десантників. За врятовані життя наших хлопців військовий лікар нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Розповідаючи про події на передовій, Олександр Слободянюк підкреслив, що в бойових умовах для збереження життя поранених необхідним є досвід надання першої допомоги, тобто кваліфікація медперсоналу саме середньої ланки: "Найбільше роботи на фронті було для таких як ви, медсестер і фельдшерів. Безпосередньо на полі бою головне, це – надання самодопомоги і допомоги пораненому товаришу, який впав неподалік, і ви маєте доповзти до нього і зробити необхідне. Лікар там так саме виконував обов'язки із медичною сумкою на плечі, їхав разом із усіма на БТРі, і основним завданням було надати першу медичну допомогу".

Операційна медична сестра військового шпиталю Світлана Комарова у складі пересувного медичного пункту житомирського шпиталю перебувала на передовій у період запеклих боїв за Савур-Могилу та біля Степанівки. Світлана згадує, що тоді упродовж місяця через її медпункт пройшло близько чотирьохсот поранених: "На фронті головне – не губитися, і треба просто забути про себе. От коли в нас на Савур-Могилі були великі поступлення поранених, треба було безперервно працювати з 5 вечора до 5 ранку і навіть не відчували втоми, бо треба було всім допомогти. Оперувати, звичайно, доводилося. Були і ампутації, і важкі поранення, і судини треба було перев'язувати… І, дійсно, багатьох врятували".

Спілкуючись зі студентами, гості щоразу наголошували, як важливо опанувати сучасні методики під час навчання в медичному закладі та бути готовими у будь-який момент застосувати знання в реальному житті. Третьокурсник Віктор поділився, що готується у подальшому стати анестезистом, і ця зустріч з досвідченими спеціалістами була для нього корисною: "Дізнався про те, що було на війні, як діяли медики і як потрібно поводитися в таких умовах. Мабуть, буду анестезистом, я і раніше про це думав, а зараз впевнився".

На зустрічі в навчальному закладі військових медиків привітали словами вдячності за відданість лікарській праці, вручили квіти та профспілкові премії до Свята Покрови та Дня захисника України.

У Житомирі студенти зустрілись з медичними працівниками-учасниками АТО
У Житомирі студенти зустрілись з медичними працівниками-учасниками АТО
У Житомирі студенти зустрілись з медичними працівниками-учасниками АТО

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: